Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο συνδικάτων στην Αθήνα


olme_diadilosiΚινητοποίηση διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια στην Αθήνα, η ΑΔΕΔΥ, η Δ.Ο.Ε., το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδίες Εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία, που κατέληξε έξω από τη Βουλή.
Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών, ήταν η απόσυρση των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και η διαμαρτυρία για την αστυνομική επίθεση ενάντια σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της Πέμπτης 11 Μαρτίου, όπως ανέφερε στην ομιλία της η Δέσποινα Κουτσούμπα από το σύλλογο υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στις ομιλίες που προηγήθηκαν της διαδήλωσης, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Ηλίας Βρεττάκος, κάλεσε τις οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, καλώντας και νέο συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη 23 Μαρτίου, καθώς και νέα γενική απεργία. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει μέσα στον Απρίλιο νέα 24ωρη απεργία και θα επιδιώξει συντονισμό με τη ΓΣΕΕ. 

"Να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες" ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλία της η  Αγγελική Φατούρου της ΟΛΜΕ, ενώ ο Βασίλης Συλαϊδής, από το σωματείο της Ιντρακόμ, αναφέρθηκε στην προοπτική ενός καλύτερου κόσμου μέσα από τους αγώνες.
Τέλος ο Ανδρέας Πράσινος, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αθηνών, αναφέρθηκε στο σχέδιο Καλλικράτης, λέγοντας πως έχει  σκοπό να διαλύσει όλα τα εργασιακά κεκτημένα.
Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγές: ΕΡΤ,ΝΕΤ, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: