Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η αντεπίθεση στους «κερδοσκόπους» και ο «κίνδυνος» των (λαθρο)μεταναστών

Από Προλεταριακή Σημαία
 Ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται σήμερα η πολιτική «διάσωσης της χώρας» από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό περιγράφει απόλυτα την οικονομική, αλλά και πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες. Το τι θα ακολουθήσει θα εξαρτηθεί από την έκβαση της μάχης που ήδη έχει ξεκινήσει. Η προοπτική ενός νικηφόρου ξεσηκωμού είναι ανοιχτή αλλά, επίσης, και η «προοπτική» της μετακύλισης και εξάπλωσης της πολιτικής-ιδεολογικής χρεοκοπίας του καθεστώτος στην κοινωνία, ώστε να οδηγηθούμε μετά την υποτιθέμενη χρεοκοπία του κράτους σε μια πραγματικά χρεοκοπημένη κοινωνία. Το προμηνύουν οι όροι «επιβολή της διάσωσης» από την κρίση, αλλά και από τους... (λαθρο)μετανάστες.
Ενας χρεοκοπημένος αχταρμάς εθνικιστικής δουλοφροσύνης κυριαρχεί στην «κουλτούρα» του πολιτικού, οικονομικού και ιδεολογικού κατεστημένου της χώρας. Αναδεικνύεται και επιβάλλεται στην κοινωνία ίσως για πρώτη φορά με τέτοια ένταση μετά την εποχή των... γερμανοτσολιάδων.
Καθώς ολοκληρώνεται η μακρόσυρτη συζήτηση για την ιθαγένεια στη βουλή, όπου οι βουλευτές «μας» επιδόθηκαν, στον έναν ή άλλο βαθμό, σε διακηρύξεις «υπεροχής του ελληνικού πολιτισμού» προς υπεράσπιση, αλλά κυρίως προς εκδίωξη των (λαθρο)μεταναστών, ψηφίστηκαν με διαδικασίες εξπρές, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, τα νέα μέτρα υποταγής του ...ελληνικού πολιτισμού στους «αλλοδαπούς» των Βρυξελλών ως αναγνώριση την υπεροχής τους. Το «ελληνικό φιλότιμο» που τόσο... προσβάλλουν οι «αχάριστοι» (λαθρο)μετανάστες ζητώντας ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στην χώρα που κατοικούν εδώ και χρόνια αποτελεί, ταυτόχρονα, για τους κρατούντες «πατριώτες» ενθάρρυνση για συλλογικό (αυτο)μαστίγωμα του λαού, σαν αποτέλεσμα της πρωθυπουργικής αποδοχής «ευθύνης των Ελλήνων» στους «εταίρους» της ΕΕ και τη «σύμμαχο» αμερικανική κυβέρνηση. Καθόλου δεν τους ενοχλεί που αντί του «κυρίαρχου» λαού, τη χώρα ορίζουν «αλλοδαποί» ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι μεταπράτες. Που εν χορώ ρυθμίζουν όρια μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων.
Οι πολυπόθητες υποσχέσεις στήριξης της χώρας από ΕΕ και ΗΠΑ που επιδίωξε ο «ταξιδευτής» Παπανδρεού συνοδεύονται με απαιτήσεις για νέα οδυνηρά μετρά που πρέπει ταχύτατα να πάρει η κυβέρνηση ως ένδειξη των μακροχρόνιων σχέσεων εκμετάλλευσης και αναγκαστικού δανεισμού με εξοντωτικά επιτόκιο. Αφού δεν μένει πλέον τίποτα για να ιδιωτικοποιηθεί στη χώρα... εκτός από την Ακρόπολη και τα νησιά. Αφού ελάχιστα πλέον μπορούν να παραχθούν χωρίς την έγκριση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΤ) που «καταναλώνουν» χώρες και λαούς χωρίς να παράγουν τίποτα.
Στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου (δηλαδή μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ) που πατάει επί πτωμάτων, στη δίνη των ευρω-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το πού θα αποταμιευτεί η μεγαλύτερη ποσότητα ευρώ, πού θα διοχετευτεί η μεγαλύτερη ποσότητα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, ώστε να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης καταρχήν οι εργαζόμενοι των «P.I.G.S.», ο «πατριωτικός» Σύνδεσμος Ελλήνων Πολιτικών και Βιομηχάνων κήρυξαν ταξική και καθεστωτική συστράτευση ενάντια στο λαό και υπέρ των «διασωτών» τους από το εξωτερικό. Σε πιο δυσοίωνες εποχές καλούσαν ενάντια στο λαό ξένα στρατεύματα, την έξωθεν στρατιωτική βοήθεια. Μέχρι στιγμής καλούν για οικονομική βοήθεια.
Από 12,7% στο 8,7% του ΑΕΠ το 2011, στο 3% του ΑΕΠ το 2012! Το νέο ελληνικό οικονομικό θαύμα με... αμερικανικά, γερμανικά, γαλλικά κ.λπ. «σχέδια Μάρσαλ» πολιτικού και οικονομικού ελέγχου, αν ποτέ πετύχει, δεν πρόκειται να απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και του λαού της. Γιατί πουθενά δεν έχει λεχθεί ή γραφτεί ότι όταν «σωθεί» η χώρα θα επιστραφούν τα κλεμμένα δικαιώματα, θα επιστραφούν τα κλεμμένα εισοδήματα των εργαζομένων.
Γι' αυτό ετοιμάζονται για κοινωνικό πόλεμο. Το ότι δεν έχει ακόμη ξεσπάσει ίσως οφείλεται στο ότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμη... αποδώσει.
Ωστόσο, ήδη «έχουμε πόλεμο». Κι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι εχθροί μας είναι οι «κερδοσκόποι». Το είπε και ο πρωθυπουργός! Μόνο που οι «κερδοσκόποι» είναι αυτοί που (δεν) μας δανείζουν, που μας αξιολογούν ως αναξιόπιστους για να μας τα πάρουν πιο «χοντρά».
Αν κερδοσκόπος είναι αυτός που έχει βάλει σκοπό ζωής το κέρδος με κάθε μέσο, τότε «κερδοσκόπος» είναι συνολικά το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα.
Α! «Εχθροί μας» είναι και οι (λαθρο)μετανάστες. Στην περίπτωση που «μας» ξεφύγουν οι κερδοσκόποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: