Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Για την ανατροπή των βάναυσων μέτρων. Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ):
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Η επίθεση στον κόσμο της δουλειάς βρίσκεται σε εξέλιξη και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο άγρια και βάναυση. Το πρώτο πακέτο αντεργατικών μέτρων, που λεηλατεί δύο μισθούς των εργαζομένων, ψηφίστηκε στη Βουλή και ταυτόχρονα οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης και της ΕΕ –κάνοντας επίδειξη δύναμης, αποθρασυμένες και γεμάτες κυνισμό– ετοιμάζουν και νέα πακέτα μέτρων, ακόμα πιο σκληρών. Παράλληλα, για να καλύψουν τα κενά της επίθεσης ανάμεσα στο ένα πακέτο και στο επόμενο που έρχεται, μας ετοιμάζουν την αντιασφαλιστική επιδρομή που έχει στόχο να βάλει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν την επιβολή εβδομάδας 4 ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθού (20% !!!), την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Όλες οι δυνάμεις του συστήματος είναι –και το δείχνουν καθημερινά– αποφασισμένες να καταργήσουν κάθε κατάχτηση και κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και, ταυτόχρονα, να τσακίσουν κάθε αντίστασή τους. Γι’ αυτό έχουν δώσει στην επίθεση καταιγιστικό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και με τα ΜΜΕ σε πλήρη δράση  ιδεολογικής τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού– έχει εξαπολύσει για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, την πιο σκληρή και βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.
ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ!
Οι συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των εργαζομένων, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία στις 11 Μάρτη και τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, φανερώνουν τη θέληση των εργατικών και λαϊκών μαζών να δώσουν αποφασιστικά τη δική τους μάχη. Αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί και να φτάσει μέχρι τη νίκη! Που δεν είναι άλλη από την ανατροπή των μέτρων για το τσάκισμα της επίθεσης και των δυνάμεων που πρωταγωνιστούν στη βάναυση επιδρομή σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας!
Εργάτες, εργαζόμενοι,
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για όλο τον κόσμο της δουλειάς. Απειλείται η ζωή και το μέλλον αυτού και των παιδιών του. Δεν πρόκειται για κάποια προσωρινά μέτρα που σε σύντομο διάστημα θα διορθώσουν τα πράγματα. Το αντίθετο θα γίνει! Και αυτό δεν το κρύβουν ούτε οι πρωταγωνιστές της επίθεσης. Μας ετοιμάζουν μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, μας σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στο βάλτο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτό ακριβώς μαρτυρούν τα γεγονότα.
Είναι αλήθεια –και αυτό φάνηκε αρκετά καθαρά– ότι το σημερινό επίπεδο των αγώνων δεν είναι ικανό να ανατρέψει τα μέτρα που ψηφίστηκαν, όσο και αυτά που έρχονται. Κανείς πλέον δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι αυτό που απαιτείται είναι να δυναμώσουν οι αγώνες και να αγκαλιάσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας.
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στον αγώνα που δεν επιτρέπουν να μπουν στη μάχη ευρύτερα εργατικά στρώματα και της νεολαίας. Δυσκολίες που προέρχονται και από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι δεν θέλουν απεργίες και πολύ περισσότερο την κλιμάκωσή τους. Ακόμα και όταν αναγκάζονται –κάτω από το βάρος της επίθεσης και της οργής του κόσμου– να αναγγέλλουν απεργίες, το κάνουν για την τιμή των όπλων.
Και η Αριστερά τι κάνει; Τόσο η κοινοβουλευτική όσο και μεγάλο κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής βρίσκεται –το λιγότερο­– σε σύγχυση. Μπερδεύει το κύριο με το δευτερεύον και το άμεσο με το μακροπρόθεσμο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει το κύριο στοιχείο της πάλης που μπαίνει στην ημερήσια διάταξη και είναι ένα και μοναδικό: oλοι στους δρoμους για την ανατροπh των βaναυσων αντεργατικων και αντιλαϊκων μeτρων! Μόνον πάνω σε αυτόν τον στόχο μπορεί να οικοδομηθεί ένας ισχυρός συσχετισμός δύναμης, ικανός να ανατρέψει την επίθεση. Που σημαίνει σμπαράλιασμα των φορέων της επίθεσης και, ταυτόχρονα, παραπέρα ισχυροποίηση της πάλης των μαζών. Και ο νέος συσχετισμός δύναμης θα είναι εκείνος που θα αποδείξει –στην πράξη πλέον και όχι στα λόγια– τι και πόσα μπορούμε να κερδίσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: