Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Jim Rogers: "Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Τελεία και παύλα!»


Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει ελπίδες επιβίωσης στο μακροπρόθεσμο διάστημα, σύμφωνα με το θρυλικό, πλέον, δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή και γκουρού των αγορών, Jim Rogers, ο οποίος δήλωσε ότι "εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να πτωχεύσει γιατί μόνο τότε, όλοι θα πουν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα".
O δισεκατομμυριούχος Jim Rogers
"Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Τελεία και παύλα!», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC σήμερα, ενώ σημείωσε πως, για να μην παρεξηγηθεί, ο ίδιος, αυτήν την στιγμή έχει στο χαρτοφυλάκιο του θέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε πως εάν η Ευρωζώνη βοηθήσει τους Ελληνες, αυτό θα αποδυναμώσει τα θεμελιώδη του ευρώ.
Ακόμη, εκτιμά ότι η στερλίνα θα καταρρεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια, και τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα, όπως και η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κίνα , είναι οι δύο νέες φούσκες σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν είχαμε και άλλες νομισματικές ενώσεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. "Ουτε και αυτή της Ευρώπης θα επιβιώσει", σχολίασε.

Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: