Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16:00 μ.μ.

Η ομοσπονδία μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίησή μας στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο. Συγκέντρωση θα γίνει, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο ΚΤΕ Μεταφορών, αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τα ταξί από την κυβέρνηση ξεπέρασε τα χειρότερα από τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ.
Αυτό που κάνει με λίγα λόγια η κυβέρνηση είναι να παίρνει τις άδειες από τους ιδιοκτήτες και με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα να τις παραδίδει σε Ανώνυμες Εταιρίες και ΕΠΕ. Το «δέλεαρ» προς τους ιδιοκτήτες μισών ότι θα τους δοθεί δωρεάν ολόκληρη άδεια, είναι ουσιαστικά μια απάτη μιας και θέτει ως όρο τη δημιουργία εταιρείας και αναφέρεται σε έκπτωση με βάση το ποσοστό κατοχής παλιάς άδειας, και φυσικά θα πρέπει στην άδεια αυτή να αντιστοιχεί και αυτοκίνητο, το παράβολο για την άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου (5000 ευρώ) δεν θα πληρωθεί. Πέρα από το ότι θα οδηγήσει στην πολύ μεγάλη αύξηση των ταξί που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε μια περίοδο μεγάλης πτώσης της δουλειάς, χωρίς προοπτική αντιστροφής της κατάστασης, και με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του όποιου εισοδήματός μας. Και μιας και γινόταν πολύ σπέκουλα για τους οδηγούς, αυτοί κι αν χάνονται στις προϋποθέσεις!Αυτό που χρειάζεται από μεριάς μας είναι να τελειώνουμε με τις αυταπάτες ότι τα κόμματα εξουσίας θα μας λύσουν το πρόβλημα. Είτε με κανόνες όπως προβάλει η ΝΔ ,είτε με τον τρόπο που «απελευθερώνει» το επάγγελμά μας η κυβέρνηση, το αποτέλεσμα για μας θα είναι το ίδιο. Έχει σημασία άραγε αν θα πνιγούμε με κανόνες ή χωρίς; Ούτε μπορούμε να στηριζόμαστε στην …καλή καρδιά κάποιων κυβερνητικών βουλευτών ή σε δικαστήρια ελληνικά και ευρωπαϊκά ή στην επίκληση των νόμων και του συντάγματος. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να αποτρέψουμε τον αφανισμό μας είναι  ο συνεχής παρατεταμένος αγώνας μας, η απεργία διαρκείας.
 Οι στόχοι της κυβέρνησης και των άλλων στηριγμάτων της (Ν.Δ., ΛΆΟΣ, ΔΗ.ΣΥ.) είναι ξεκάθαροι, όχι μόνο για μας,αλλά για όλο το λαό. Να μας μετατρέψουν δηλαδή σε φτηνό εργατικό δυναμικό, προς χάρη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των τροϊκανών πατρώνων τους με πρόσχημα το χρέος και την κρίση, για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς και δεν έχουμε κανένα λόγο να τα αναγνωρίσουμε ως πρόβλημά μας.
Η συνδικαλιστική ηγεσία φέρει πολύ μεγάλες ευθύνες, μιας και φρόντιζε να μας καθησυχάζει όλα τα χρόνια που παίζεται το έργο «ανώνυμες εταιρείες». Και τώρα, προς δόξα του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, σχεδόν μας έχει ταυτίσει με το κόμμα της Ν.Δ. μετατρέποντας τον αγώνα μας για επιβίωση, σε μέρος του σκυλοκαβγά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας. Και από την άλλη μας κάνει εκκλήσεις για κόσμια συμπεριφορά για να μη δίνουμε προσχήματα στους …Πρετεντέρηδες!
Ούτε βέβαια ο αγώνας μας θα έχει επιτυχία με άλλου είδους κομματικοκεντρικές λογικές, που στην τελική εναποθέτουν και αυτές τη λύση των προβλημάτων μας στις …εκλογές και στην πτώση της κυβέρνησης.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι, αν δεν πάρουμε τα χέρια μας τον αγώνα μας, αν δεν ξεπεράσουμε τη λογική της ανάθεσής του σε αυτούς που ευθύνονται για το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ, αν δεν απαιτήσουμε οι «ενημερωτικές» συγκεντρώσεις να μετατραπούν σε συνελεύσεις όπου θα αποφασίζουμε εμείς για τον αγώνα μας, τότε μέσα σε 6 – 7 μήνες θα τρέχουμε να παραδίδουμε τις άδειές μας στο υπουργείο, βάζοντας κατά πάσα πιθανότητα το χέρι βαθιά στην τσέπη, και σε 3 χρόνια στις ΑΕ ή ΕΠΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: