Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τα νέα φορομπηχτικά χαράτσια.



Η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα δυναμώνει με οδυνηρές συνέπειες για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Η ανεξέλεγκτη ανεργία που θα τροφοδοτηθεί και με την λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις στο δημόσιο.
Οι δραματικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, που συνεχίζονται με το νέο μισθολόγιο και τη γενίκευση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας θα συρρικνώσουν παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων και θα επιφέρουν συνολική επιδείνωση των όρων εργασίας.
Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, έχουν οδηγήσει σε επέκταση των συντάξεων πείνας.

Η κλιμακούμενη φοροεπιδρομή που χτυπάει βίαια την εργατική τάξη, την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους έχουν διαμορφώσει ανυπόφορη κατάσταση για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επιβολή νέων αβάστακτων φόρων στην ακίνητη περιουσία συνιστούν ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα. Τα μέτρα αυτά προστίθενται στα χαράτσια που έχουν ήδη επιβληθεί με την λεγόμενη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, το φόρο επιτηδεύματος, ενώ νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη θα επιβληθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Την ίδια ώρα ετοιμάζονται νέες μειώσεις στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες μειώσεις που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής που στηρίζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ διεκδικεί άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και ανακούφισης των εργαζομένων, στα οποία περιλαμβάνονται:
  • Απαλλαγή από τους φόρους για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και μια σειρά άλλα μέτρα ελάφρυνσης της λαϊκής οικογένειας.
  • Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.
  • Φορολογική Ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων με παράλληλη κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων.
  • Άμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των επιχειρηματικών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
  • Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή.

      ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός πως τοποθετείται στο πρόβλημα της συνεχούς χειροτέρευσης της κατάστασης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που τροφοδοτείται και από τα νέα φορομπηχτικά χαράτσια. Πως τοποθετείται για την πολιτική φοροαπαλλαγής του μεγάλου κεφαλαίου που συνεχίζει η κυβέρνηση.

Η Γεν. Γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: