Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δεξιά ρίχνει λάσπη και στην Κύπρο.Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδη.



Σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ 10/9/2011 στο χωριό Τρούλλοι, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε επί λέξει τα ακόλουθα: «Με απογοήτευση παρακολουθούμε κάποιους να έχουν το θράσος να παραποιούν γεγονότα, να παραποιούν έγγραφα, να ψεύδονται από πρωίας μέχρι νυκτός, ακόμα και να ισχυρίζονται πως δεν ξέρουν πού βρίσκεται το Μαρί και το Βασιλικό».
Αυτά το Σάββατο.
Σήμερα επανήλθε ο κ. Αναστασιάδης λέγοντας και πάλιν επί λέξει τα εξής: «Δεν έχω αναφέρει ποτέ ότι ο Πρόεδρος χάλκευσε έγγραφα».
Τελικά ποιόν Αναστασιάδη να πιστέψουμε αυτόν του Σαββάτου ή τον σημερινό. Με βάση τα πιο πάνω, γραπτά τα οποία μένουν, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Αναστασιάδης έχει πολύ κοντή μνήμη, είτε ψεύδεται.
Την ίδια ώρα ο κ. Αναστασιάδης ατυχώς, επαναφέρει για πολλοστή φορά το θέμα του «στενογράφου του Προεδρικού» με ξεκάθαρη την πρόθεση του να εισαγάγει το στοιχείο της αμφισβήτησης. Πέραν από το γεγονός ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παρέμβαση στην ερευνητική διαδικασία, η αμφισβήτηση Αναστασιάδη αφορά την ίδια την αστυνομία αφού είναι ο γραφολόγος του σώματος που αποφάνθηκε ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό.
Τονίζει τέλος στις σημερινές του δηλώσεις ότι δεν θ’ ακολουθήσει τον Γ.Γ. της Κ.Ε. στον κατήφορο του αποδίδοντας ύβρεις ή επίθετα. Προκαλούμε τον κ. Αναστασιάδη να μας πει ποιες ύβρεις ή χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Άντρος Κυπριανού, διαφορετικά θα μείνει εκτεθειμένος για άλλη μια φορά.
Όσον αφορά στις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου για την εγκυρότητα των διαρροών των Wikileaks, εμείς ως ΑΚΕΛ μπορεί να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα φέρεται να είπε ο Αμερικανός Πρέσβης, διερωτούμαστε όμως γιατί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ένοιωσε την ανάγκη να τα διαψεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: