Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κοιμάται τον ύπνο του ...ευρωμονοδρόμου.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Όταν το 27 % μοιάζει με ... 0,27 %


Μαζί με την ανικανότητα και την πλήρη υποταγή στη Τρόικα της συγκυβέρνησης Ν.Δ ,ΠΑ.ΣΟ.Κ,ΔΗ.ΑΡΙ έρχεται να προστεθεί η ανυπαρξία ενός κόμματος του ...27 % !

Στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο ο λαός έδωσε μια τρομακτική εκλογική δύναμη στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.Ξεπέρασε τα ιστορικά υψηλότατα ποσοστά της Ε.Δ.Α.Θα περίμενε κανείς λοιπόν έναν αντιμνημονιακό κόμμα όπως λέει πως είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πράξει το αυτονόητο.Να προσανοτολίσει τον λαό προς δράσεις και αντιδράσεις που θα φέρουν την πολυπόθητη σωτηρία μας από τα μνημόνια και την Τρόικα.Να οργανώσει την αντεπίθεση κατά της Τρόικας...

Και όμως αντί για αυτό βλέπουμε έναν μονολοθικό και εσωστρεφή ΣΥ.ΡΙΖ.Α να έχει κολλήσει στην αναδιαπραγμάτευση μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής 'Ένωσης ! Ένα κόμμα με 27 %, με λαικό ρεύμα και απήχηση είναι εκνευριστικά μονότονο και αρχίζει να θυμίζει έντονα τις εποχές που ο Σαμαράς ήταν "αντάρτης" και "αντιμνημονιακός" ! Ένα κόμμα που δεν πείθει ούτε για την ενότητα στο εσωτερικό του , ούτε για την ύπαρξη κοινής αποδεκτής στρατηγικής από τις συνιστώσες του.Ένα κόμμα που "μάτωσε" να συνεργαστεί με τους καλύτeρους φίλους της Ε.Ε. ! Και εξηγώ:
Η Δημοκρατική "Aριστερά" την οποία με πάθος καλούσαν να συνεργαστούν για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση είναι τώρα ξεκάθαρα στην αντίπερα όχθη.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξέμεινε πια από μελλοντικούς συμμάχους για αριστερές κυβρνήσεις ( πέρα ίσως των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ) , αλλά το κυριότερο ξέμεινε από ξεκάθαρες λύσεις.

Κουβέντα καμιά για την λανθασμένη στρατηγική  να επιμένει να συνεργαστεί με ένα κομμάτι του ΣΥΝ που έφυγε πριν λίγο καιρό γιατί έβρισκε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πολύ αριστερό και μαρξιστικό.

Στρατηγική βέβαια που στην ουσία αποσκοπούσε στα ψηφαλάκια όπως και αυτή η στρατηγική του καλέσματος του Κ.Κ.Ε σε συμμαχία !

 Στρατηγική εξαπάτησης αφού οι αγεφύρωτες διαφορές ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΔΗ.ΑΡΙ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Κ.Κ.Ε ήταν δεδομένες.Στην μεν πρώτη περίπτωση είχαμε ένα κόμμα ,την ΔΗ.ΑΡΙ. που είναι το πιο κολλημένο ελληνικό κόμμα στην Ε.Ε. και στην δεύτερη γιατί το Κ.Κ.Ε δεν θα εγκατέλειπε ποτέ την μόνη προοπτική σωτηρίας της χώρας και του λαού , τον αγώνα για λαϊκή εξουσία.Και δεν την εγκατέλειψε για να πάρει μερικές κυβερνητικές θεσούλες σε μια κυβέρνηση αντιλαϊκή 
και δήθεν "αριστερή"  


Και το αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως η Ν.Δ. παλεύει να αποδείξει πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι κατά της Ε.Ε ! Τραγικοί οι Νεοδημοκράτες στο επικοινωνιακό κοντεύουν να ξεπεράσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ του ΓΑΠ σε ανακοινώσεις κενές περιεχομένου, που απλά κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάτι που δεν ισχύει.Φοβούνται οι Σαμαρικοί πως ο λαός απογοητευμένος από την συγκυβέρνηση θα στηρίξει μαζικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που στο κάτω κάτω της γραφής λέει με τα δικά του λόγια αυτά που έλεγε κάποτε ο Σαμαράς όταν ήταν "αντάρτης"...Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι υπέρμαχος της Ε.Ε.

Απόδειξη η Ρένα Δούρου που μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έχρισε τον ΣΥΡΙΖΑ μοναδικό αληθινό υπέρμαχο της «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα και την ΕΕ, λέγοντας ότι«εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Αυτό για το οποίο ακριβώς κατηγορούμε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι ότι ουδέποτε κατανόησαν το νόημα της διαπραγμάτευσης».

Όλοι λοιπόν υπέρ της Ε.Ε. και ο λαός παραπλανημένος και απομακρυσμένος από το Κ.Κ.Ε. το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρη θέση σε κάθε θέμα που έχει προκύψει μετεκλογικά.Από την ΑΤΕ ως τις "διαπραγματεύσεις" με τους Ευρωπαίους.

Το Κ.Κ.Ε που έχει σταθερή θέση και πρόταση διεξόδου.

Η χτεσινή ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος βάζει στην θέση τους τα πράγματα.Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.Ή ευρωμονόδρομος με τα αστικά κόμματα ή  λαϊκή εξουσία εκτός Ε.Ε.

Η ανακοίνωση του K.K.E.  ολόκληρη, παρακάτω :

 Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει ότι τα άγρια μέτρα είναι μπόρα που κάποτε θα περάσει, όπως δεν πρέπει και να περιμένει τίποτα από την  κεντροδεξιά και αριστερή διαπραγμάτευση με την ΕΕ, γιατί και η μια και η άλλη είναι σκέτη κοροϊδία. Ο λαός βρίσκεται σε κατάσταση επιταχυνόμενης χρεοκοπίας, από την οποία δεν θα βγει ούτε με το ευρώ ούτε με τη δραχμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει.
Μόνη φιλολαϊκή λύση αποτελεί η οργάνωση της πάλης και η λαϊκή συμμαχία που θα παρεμποδίζει και θα ανοίγει δρόμο για να έχει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και την οργάνωση της οικονομίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Red Star


.

12 σχόλια:

Το παιδί της Πλατείας είπε...

oποιος πιστευέ ότι ο συριζα ειναι αριστερό κόμμα που θα σώσει την Ελλάδα και θα κάνει σοβαρή αντιπολιτευση το λιγότερο είναι ηλίθιος και χαζός!!!
ΥΓ
Ομως η πτώση του συριζα θα δώσει την άνοδο της άκρα δεξιάς δυστυχώς αυτό βλέπω ότι θα γίνει

Black Bidet είπε...

Διαφωνώ με την λέξη "ανικανότητα" στην πρώτη πρόταση.
Το άρθρο πολύ καλό!

makiskef είπε...

Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα το παιγνίδι που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ...όταν το ΚΚΕ και εμείς οι παλαιότεροι γνωρίζοντας το σκοπό του παλαιού ΠΑΣΟΚ φωνάζαμε ότι τον ίδιο σκοπό έχει και στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέγαν Παλαιολιθικους και στενομυαλους ....στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως και του ΠΑΣΟΚ είναι να διαλύσει το μαζικό οργανωμένο κίνημα και να φρενάρει τους αγώνες των εργαζομένων παίζοντας έτσι το ρόλο του αξιωματικού στη σκακιέρα διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα μικρού ή μεγάλου εσωτερικού ή εξωτερικού κεφαλαίου ...
Το παιγνίδι για άλλη μια φορά καλά στημένο και ο λαός στη φάκα ...

makiskef είπε...

Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα το παιγνίδι που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ...όταν το ΚΚΕ και εμείς οι παλαιότεροι γνωρίζοντας το σκοπό του παλαιού ΠΑΣΟΚ φωνάζαμε ότι τον ίδιο σκοπό έχει και στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέγαν Παλαιολιθικους και στενομυαλους ....στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως και του ΠΑΣΟΚ είναι να διαλύσει το μαζικό οργανωμένο κίνημα και να φρενάρει τους αγώνες των εργαζομένων παίζοντας έτσι το ρόλο του αξιωματικού στη σκακιέρα διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα μικρού ή μεγάλου εσωτερικού ή εξωτερικού κεφαλαίου ...
Το παιγνίδι για άλλη μια φορά καλά στημένο και ο λαός στη φάκα ...

^void^ είπε...

Ρε ΚΚΕ-δια, μην βγάζετε δηλητήριο... Δεν εχουμε προβλημα που μας βρίζετε... Ξέρουμε, το 2050, κάποιο συνέδριο σας θα μας αποκαταστήσει... έτσι δεν γίνεται παντα;

Red Star είπε...

@void

Αν σας αποκαταστήσει σε κάποιο μελλοντικό συνέδριο, το Κ.Κ.Ε τότε με γεια σας και χαρά σας και σε σας και στο "Κ.Κ.Ε" που θα σας αποκαταστήσει.

Εσείς φροντίστε τώρα με το 27 % που πήρατε να μας δείξετε πόσο "ανατρεπτική" και "ριζοσπαστική" αριστερά είστε και αφήστε εμάς το φτωχό 4,5 % να νιώσουμε λίγους μήνες όπως νιώθατε εσείς δεκαετίες με τα 2,9 -3,2 και 4,6 % που παίρνατε.

Ασχοληθείτε με τους πρώην συντρόφους σας του Κουβέλη που είναι στην κυβέρνηση ή τέλος πάντως περιμένετε να ωριμάσει το φρούτο της συγκυβέρνησης, να πέσει και να πάρετε εσείς την θέση της.

Ο λαός που ψήφισε Ν.Δ.και ήθελε αναδιαπραγμάτευση με μεγάλη ευκολία θα σας ψηφίσει για νέους διαχειριστές, και στο ΝΑΤΟ θέλετε να είστε και στην Ε.Ε. ,γιατί να μην σας ψηφίσουν και οι νοικοκυραίοι ;

Ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες εβδομάδες έκανε μεγάλες στροφές.Ξέρει ότι τον εκτιμώ προσωπικά , αλλά ας προσέξει μην γίνει ο νέος Σαμαράς όταν πάρει την πρωθυπουργία ή να μην κάνει νέο Σαμαρά τον Δραγασάκη.Γιατί ένας από τους δύο πριν μπει το 2013 θα είναι πρωθυπουργός.

Κοιτάξτε τα ζήτήματα σας λοιπόν με τις θέσεις που αλλάζουν συνεχώς και αφήστε της κατηγορίες για ύβρεις κι δηλητήρια.Πολιτική κριτική κάνουμε, και δεν μιλάμε ειρωνικά για το 2050 ή το 2150.Αν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας , πες το.

^void^ είπε...

@Red Start

Αν θεωρείς το κείμενο σου πολιτική κριτική και όχι ειρωνία, τότε πάω πάσο. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση στο τι είναι πολιτική ανάλυση και κριτική. Εγώ δεν θεωρώ αυτό το κείμενο πολιτικά ορθό (ούτε καν πολιτικό κείμενο το θεωρώ) γι' αυτό απαντάω και με ανάλογο τρόπο... Σε μια πολιτική ανάλυση δεν χωράνε ούτε λαικισμοί ούτε λογικά άλματα ούτε αυτάκια " " σε κάθε 2 λεξεις...

Πηγαινε μια βόλτα στο ερχόμενο φεστιβαλ της ΚΝΕ να μου πεις εντυπώσεις... Πόσο κομμουνιστικό θέαμα είναι νεαροί προλετάριοι να λικνίζονται στους ρυθμούς των προλεταριακών συγκροτημάτων Goin' through, ΝΕΒΜΑ και το ΜΕΓΑ (σαν να λέμε το MEGA)

Red Star είπε...

@void

Καλά όλα αυτά.Δεν μου απαντάς για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α όμως.Εκεί θα ήθελα την γνώμη σου σαν φίλος-ψηφοφόρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ που είσαι.

Αν το Κ.Κ.Ε είχε πάρει 27 % και είχε την αδράνεια και την νιρβάνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είχατε πέσει να το φάτε.

Red Star είπε...

@void

Επίσης αν θες να απαντήσεις με ένα πολιτικά ορθό κείμενο ( όχι σαν το δικό μου ) για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή το Κ.Κ.Ε σου δίνω την υπόσχεση ότι θα το δημοσιεύσω αυτούσιο.Στείλε το στο email μου redgreece21@gmail.com .

Ευχαριστώ.

^void^ είπε...

@Red Star

χαλυβουργία, μεταλλεύματα χρυσού στην Χαλκιδική, πογκρομ μεταναστών, λαικές συνελεύσεις γειτονιών και χωριών.

Μερικά μόνο μέτωπα που έχει παρέμβει μετά τις εκλογές εν μέσω καλοκαιριού (συμφωνώ όχι με το σύνολο των δυνάμεων του) ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Και δεν σου παραθέτω πλήρη λίστα, καθώς από τις εκλογές και μετά λείπω από Ελλάδα.

Είσαι οικτρά πλανεμένος αν νομίζεις ότι θα πέφταμε πάνω στο ΚΚΕ αν είχε πάρει μεγάλο ποσοστό. Λες και τόσα χρόνια που είχαμε το μισό από το ΚΚΕ η κριτική μας ήταν στα νούμερα...

Και πότε αρνήθηκε κανείς ότι το ΚΚΕ έχει καλύτερο οργανωτικό μηχανισμό? Πότε αρνήθηκε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι μεσσίας και έχει πολύ δρόμο μέχρι η δραση του να είναι αποτελεσματική σε όλους τους τομείς?

Ευχαριστώ για το μαιλ, ελπίζω πως θα σου στείλω.

jorje7 είπε...

Συμφωνω με το κειμενο 100%
Κατα τα αλλα αυτο που βλεπω ειναι την χρυση αυγη να καλπαζει και να οδευει ευκολα σε τριτη θεση...και κοντα στη δευτερη. Μολις πεσει η μελλοντικη κυβερνηση συριζα(που διαφαινεται στον οριζοντα ως πιθανη σε ενδεχομενες εκλογες) φοβαμαι οτι θα δουμε τους ναζι να διαμορφωνουν κυβερνητικο πολο.

Red Star είπε...

@ σύντροφε και συμπλογκίτη Jorje7 , η Χ.Α. βρίσκεται ουσιαστικά σην τρίτη θέση και αυτό θα φανεί δυστυχώς σε επόμενεσ δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ σαφέστατα ως τώρα αποδεικνύει πως δεν μπορεί να κουβαλήσει και να αντέξει το φορτίο του 27 %.

Ο φίλος void μίλησε για τις λαικές συνελεύσεις και τις παρεμβάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ , που πραγματικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις δραστηριότητες που είχε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ως κόμμα του 4,6 %. Εκλογικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάρει την πρωτιά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα έρθει πρώτος και θα αναγκαστεί να συμπράξει με δυνάμεις που έχει προσεγγίσει κατά καιρούς, κυρίως με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που θα έχουν ισχυρή παρουσία στην βουλή.

Η Χ.Α. έχει σκοπό την ανωμαλία και την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος.Αν έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στην εξουσία αμφιβάλλω αν θα κυβερνήσει πάνω από λίγες μέρες-εβδομάδες. Η Χ.Α. θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της παραίτησης των βουλευτών -βουλευτή επικρατείας για να γίνει χαμός.

Δυστυχώς η τριανδρία Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη ανοίγει τον δρόμο σε άνδο του φασισμού στην εξουσία, τον τρίτο μετά το 1936 και 1967...