Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης των στημένων αγώνων



Την ώρα που η UEFA κακήν κακώς έσπευσε να διασφαλίσει το δικό της «προϊόν» λαμβάνοντας μέτρα, στην Ελλάδα εξελίσσεται μια φαρσοκωμωδία με σκοπό το κουκούλωμα της υπόθεσης των στημένων αγώνων και τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού με την πρόσφατη δήλωση «το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και μετά να υπάρξουν τιμωρίες», έδειξε τον δρόμο.
Επί της ουσίας η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αποτελεί εφαρμογή της υπουργικής οδηγίας, λύνει τα χέρια στον υπόκοσμο που ελέγχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώστε να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο θράσος. Οι πολιτικές ευθύνες της αθλητικής ηγεσίας είναι τεράστιες.
Ο ΣΥΝ λέει καθαρά στο φίλαθλο κοινό ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσαν το ποδόσφαιρο στην εμπορευματοποίηση. Είναι αυτές που οδήγησαν στην κυριαρχία των επιχειρηματιών στην ΕΠΟ και πολέμησαν μετά μανίας κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού της. Οι δυνάμεις του δικομματισμού δεν μπορούν να φέρουν την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι αποτελούν μέρος του προβλήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς του.
Ο ΣΥΝ ζητά την πιστή εφαρμογή των αθλητικών κανονισμών και των νόμων χωρίς εκπτώσεις και παρελκυστικές ερμηνείες, όχι μόνο για τις δυο ΠΑΕ (Βόλος και Καβάλα), αλλά επιπλέον η έρευνα να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ΠΑΕ, μεταξύ αυτών και στις μεγαλύτερες, να επεκταθεί και στις σχέσεις διαπλοκής με τις εταιρείες στοιχηματισμού και τους μάνατζερ. Κάθαρση δεν μπορεί να γίνει εάν δεν θιγεί ούτε μια σπιθαμή από το σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που υποθάλπει την διαφθορά, την βία και την σήψη, ακόμα κι αν εξαφανιστούν παράγοντες τύπου Μπέου και Ψωμιάδη. 
Καλούμε τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού και την υγιή φίλαθλη κοινή γνώμη, όσους δεν επιθυμούν άλλο ένα κουκούλωμα και βαρέθηκαν την κοροϊδία, να αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα της κάθαρσης και όχι θεατή των εξελίξεων, δίνοντας τη δική τους απάντηση στα κόμματα που δημιούργησαν αυτό το εξάμβλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: