Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - Αντίδραση για την αύξηση της τιμής του νερού



Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Αμπελώνα της Λάρισας, προκειμένου να εκφραστεί η αγωνιστική διαμαρτυρία του λαού της περιοχής για την τεράστια αύξηση που επέβαλε η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου στην τιμή του νερού που πίνουν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, καθώς και στο τέλος αποχέτευσης.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη, αντιλαϊκή απόφαση, που πάρθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκειται στη ΝΔ και δήλωσαν ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί με συγκέντρωση - συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Τυρνάβου, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, 17 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Σακοράφας, αφού υπενθύμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταψήφισε την απόφαση για αύξηση στην τιμή του νερού και την επιβολή τέλους 80% για την αποχέτευση, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή κινείται στην «τροχιά» της γενικότερης φορομπηχτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο, η οποία πρέπει να βρει απέναντί της τη μαζική και δυναμική λαϊκή αγωνιστική αντίδραση.
  • Ανάλογες αυξήσεις στην τιμή του νερού, που προκαλούν λαϊκές αντιδράσεις, έχει επιβάλει και ο Δήμος Αγιάς Λάρισας, καθώς και άλλοι δήμοι του νομού που διοικούνται από Δημοτικές Αρχές οι οποίες πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και μ' αυτές τις αποφάσεις συμφωνούν και οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: