Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας

Ανακοίνωση για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, τα πραγματικά αίτια και ποιας κατεύθυνσης λύση πρέπει και μπορεί να δοθεί, εξέδωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας σε φιλολαϊκή κατεύθυνση δεν μπορεί να υπάρξει από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τα κόμματα του κεφαλαίου.
Το μοντέλο που ετοιμάζουν για το κέντρο της Αθήνας, όπως φάνηκε και από τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη διυπουργική επιτροπή είναι:
  • Αναπλάσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις που θα γεμίσουν με νέο ζεστό χρήμα τα ταμεία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το κόστος των χρήσεων γης, της κατοικίας και των διαφόρων υπηρεσιών.
  • Μετατροπή της σε τουριστική περιοχή, με ολοήμερη και 7ήμερη λειτουργία των καταστημάτων, δηλαδή ακόμη ένα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα μικρομάγαζα που θα αναγκαστούν να κλείσουν προς όφελος των μεγαλοκαταστημάτων.
  • Περιορισμός των διαδηλώσεων και ένταση της καταστολής, για να επιβάλουν την υποταγή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει το κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν.
Η κυβέρνηση και ο δήμαρχός της, μετά από τους μετανάστες, θα εκτοπίσουν από την περιοχή τους εργαζόμενους και τους μικρέμπορους. Η αναβάθμιση της περιοχής δε θα γίνει με κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας.
Η μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο κέντρο της πόλης, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, το λεγόμενο "παρεμπόριο", όπως και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αποσιωπούνται, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της χώρας, της συμμετοχής στην ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις επεμβάσεις τους.
Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν σε φιλολαϊκή κατεύθυνση το πρόβλημα των μεταναστών δε θα εφάρμοζαν τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ ούτε τις υπόλοιπες συμφωνίες και αποφάσεις της ΕΕ, που είναι η αιτία του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Αθήνα, εκατοντάδων χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα, ενώ θέλουν να πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η λύση δε βρίσκεται στο κτίσιμο φρακτών ούτε στο κυνήγι των μεταναστών και των άλλων εξαθλιωμένων κοινωνικών ομάδων που η ιμπεριαλιστική πολιτική και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα δημιουργούν. Βρίσκεται στην απεμπλοκή της χώρας από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου.
Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, θα έπαιρναν μέτρα για την πλήρη απεξάρτηση και επανένταξη των χρηστών και όχι για τη μεταφορά της εξάρτησης και του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία.
Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το "παρεμπόριο", θα έρχονταν σε σύγκρουση με τις μεγάλες εισαγωγικές και μεταφορικές εταιρείες, θα έκαναν ελέγχους στην πηγή, θα στήριζαν τους μικρέμπορους και μικροεπαγγελματίες και δε θα τους οδηγούσαν στον αφανισμό με χίλιους δυο τρόπους.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας, να μην παγιδευτούν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του δημάρχου της. Να συγκροτήσουν τη δική τους κοινωνική, λαϊκή συμμαχία. Να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας, για μια άλλη ανάπτυξη της πόλης, στα πλαίσια ενός συνολικού φιλολαϊκού σχεδιασμού της χώρας που θα έχει ως κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Λαϊκή αντεπίθεση τώρα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: