Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέα χρονιά με νέο νόμο;

Πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει την άμεση ανάγκη που υπάρχει για μετατροπή του νόμου 3170/2003 που αφορά στην προστασία των ζώων. Δύο νέα περιστατικά κακοποιήσεων που διαδώθηκαν μέσω ίντερνετ, έρχονται να μας χτυπήσουν βροντερά για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου.Το πρωτο είναι ένα βιντεάκι στο οποίο θανατώνεται ένας σκύλος με τη χρήση ενός φτυαριού, το οποίο αυτοί που το ανέβασαν του έδωσαν τον τίτλο του αστείου. Και στο δεύτερο περιστατικό, ο δράστης ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του κουνελοσφάχτη, βασανίζει μέχρι θανάτου κουνελάκια, σπαζοντας τους τα πόδια, χτυπώντας τους τα κεφάλια ή καίγοντάς τα και ανεβάζει τα κατορθώματά του στο youtube και στο προσωπικό του μπλογκ. Οι εικόνες είναι πολύ παραπάνω από σκληρές. 


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πολλές καταγγελίες ζωόφιλων, έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία και βρίσκονται στα ίχνη των δραστών, πιθανότατα να τους έχουν βρει μέχρι τη στιγμή που δημοσίευσης του κειμένου. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπη Ζωοφιλικών Σωματείων, που εκπροσωπεί 106 ενεργά και νόμιμα φιλοζωικά σωματεία και χιλιάδες φιλόζωοι πολίτες, μετά από έντονες πίεσεις κατόρθωσαν να συναντηθούν με εκπροσώπους των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι συζητήσεις έγιναν κάτω από θετικό κλίμα και όλοι περιμένουν βήματα από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να  αλλάξει ο νόμος, να παρεμβαίνει άμεσα η αστυνομία σε γεγονότα κακοποιήσεων, οι οποίες όχι απλώς συνεχίζονται αλλά αγριεύουν ακόμα περισσότερο. 

Αν κάποιος βρει στο ίντερνετ κάποιο περιστατικό κακοποίησης ζώου, μη διστάσει να το καταγγείλει στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλ. 2106476464, 2106476000, e-mail: ccu@ath.forthnet.gr

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: