Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών δεν σημαίνει παρά την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους. Οι προωθούμενες αλλαγές στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στον κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών και τους εργαζόμενούς τους, αφού αυτές θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες της αγοράς  και με μοναδικό γνώμονα το κριτήριο του κέρδους.Η ραγδαία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων μετατρέπει ένα συλλογικό δικαίωμα όπως οι μετακινήσεις σε ένα αγοραίο και πανάκριβο εμπόρευμα.
Η περαιτέρω μείωση των δρομολογίων είναι το επόμενο βήμα για την εξοικονόμηση πόρων, με ορατά τα αποτελέσματά της στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Η πράσινη ανάπτυξη αλά ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμη του θαψίματος των φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων και της οικολογικής ρύπανσης.
Το εργασιακό καθεστώς απορρυθμίζεται πλήρως, με κατάργηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μείωση μισθών, ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας και μετατάξεις εργαζομένων, ανοίγοντας το δρόμο στις απολύσεις και σε χειρότερες ακόμα υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και η νεολαία βιώνουν ολοένα και περισσότερο τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας κοινωνικά ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής, με τα εισοδήματά τους να λεηλατούνται και την κοινωνία να είναι δέσμια των συμφερόντων του κεφαλαίου, η μοναδική διέξοδος βρίσκεται στους κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων. 
Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το ν/σ-ταφόπλακα των συγκοινωνιών. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.  
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: