Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τυνησία και Ιράν : Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τα δυτικά ΜΜΕ και τους μπλόγκερς.Επίκαιρο σχόλιο από τον Red Star


Ένα χρόνο πριν όλος ο κόσμος μιλούσε για την "επανάσταση" στο Ιράν. Αμερικάνοι ,Ευρωπαίοι,Έλληνες (από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά) ασχολήθηκαν με τις μαζικές και δίκαιες κινητοποιήσεις κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου Ιρανού ηγέτη.Ρεπορτάζ,φωτογραφίες και κραυγές για συμπαράσταση προς τους διαδηλωτές γέμισαν το διαδίκτυο και τα μπλογκς.
Πέρα από την καλοπροαίρετες προθέσεις πολλών να υπερασπιστούν τον αγώνα των Ιρανών πολιτών απέναντι σε ένα σκληρό, συντηρητικό, θεοκρατικό καθεστώς, υπήρξαν και αυτοί που κακοπροαίρετα ήθελαν να παραποιήσουν,μεγαλοποιήσουν και κατευθύνουν τα γεγονότα εκεί που ήθελαν οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί.Όχι για το καλό των Ιρανών και της δημοκρατίας ,αλλά για το καλό των Η.Π.Α και του Ισραήλ.

Ας μην ξεχνάμε το βασικότερο:

Το Ιράν είναι ένας από τους 3 άξονες του κακού σύμφωνα με τις Η.Π.Α...

Αυτές τις μέρες στην Τυνησία χύνεται αίμα νεολαίων,ανέργων και εργατών.Γενικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις γίνονται σε πολλές πόλεις.Ο στρατός κατέβηκε στους δρόμους της Τύνιδας .
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 66.

Η Τυνησία,είναι μια χώρα που συνεργάζεται με τις Η.Π.Α τόσο στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας όσο και άλλους τομείς.Οι "δημοκράτες" μπλόγκερς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα (Αριστεροί, Δεξιοί, Ανεξάρτητοι) έχουν σωπάσει ή στην καλύτερη περίπτωση το έχουν κάπου ανάμεσα στις υπόλοιπες ειδήσεις.Τα μεγάλα Αμερικάνικα δίκτυα ,έχουν υποβαθμίσει έως εξαφανίσει το θέμα.

Και αυτό σε μια χώρα που οι εκλογές σε αντίθεση με το Ιράν , έγιναν χωρίς τον έλεγχο ξένων ανεξάρτητων παρατηρητών.Και ο νικητής πρόεδρος  Zinedine Ben Ali πήρε το 89,6% των ψήφων με δεύτερο τον σοσιαλιστή Mohamed Bouchiha να συγκεντρώνει μόλις 5% ! Οι κατηγορίες για νοθεία πολλές.

Η Τυνησία δεν έχει πετρέλαια, δεν είναι κίνδυνος για το Ισραήλ (το προστατευόμενο κράτος των Η.Π.Α), δεν αποτελεί πυρηνική απειλή. Και όμως οι Τυνήσιοι πεινάνε, και κατεβαίνουν στους δρόμους με συγκεκριμένα αιτήματα για την βελτίωση της ζωής τους.Εμείς στο kke4ever.blogspot.com δεν θα στρουθοκαμηλίσουμε. Δεν θα πούμε πως η Τυνησία είναι ένα μικρό και αδιάφορα αφρικανικό κράτος με 10.000.000 κατοίκους,χωρίς πυρηνικά.

Θα καλύψουμε τα γεγονότα όσο καλύτερα μπορούμε και θα υπάρξει και ξεχωριστή ετικέτα με αυτή την μικρή χώρα. 

Καλή δύναμη Τυνήσιοι συναγωνιστές και το αίμα που χύθηκε να μην πάει χαμένο.




Red Star 


Δεν υπάρχουν σχόλια: