Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΝ για την προσαγωγή στελέχους του.

Σοβαρό συμβάν αυθαίρετης βίας και προσβλητικής συμπεριφοράς χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη χθεσινή προσαγωγή του στελέχους του κόμματος, Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, από την Αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ώστε να μην πλανάται η εντύπωση στοχοποίησης του ΣΥΝ.
Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-ΑναγνωστόπουλοςΟ Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος"Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία", δήλωσε από τη μεριά του ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΝ. Δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί είτε κραυγαλέα ανικανότητα και αμόκ αυταρχισμού, είτε στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου, είτε και τα δύο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, έκανε λόγο για "νέα αντιδημοκρατική εκτροπή", συνδέοντας το συμβάν με παλαιότερες δηλώσεις των κ.κ. Πάγκαλου και Παπουτσή για το Συνασπισμό και τη βίαιη συμπεριφορά των ΜΑΤ εις βάρος μελών της νεολαίας του ΣΥΝ έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων -υπόθεση για την οποία υποστήριξε ότι κουκουλώθηκε.
Ο ίδιος ο Δημοσθένης Παπαδάτος περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν ήταν προσαγωγή, αλλά "απαγωγή". Γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση εις βάρος όσων των υπέβαλαν σε "
ανείπωτη και τρομοκρατικού τύπου ταλαιπωρία".
Υποστήριξε ότι 10-15 άτομα με πολιτικά -ορισμένοι φορούσαν κουκούλες- τον χτύπησαν βίαια χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να εξηγήσει ποιος είναι και χωρίς να του δώσουν τα στοιχεία τους. "Τρώω απίστευτο ξύλο", είπε και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη ΓΑΔΑ τον απειλούσαν και τον έβριζαν "βάναυσα".
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τον παρακολουθούσαν, επειδή -μεταξύ άλλων- ένας του είπε "ήθελες και σουβλάκι, κάθαρμα". όπως διευκρίνισε ο Δημ. Παπαδάτος, πριν προσαχθεί είχε σταματήσει για να πάρει φαγητό.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για συμπεριφορά που μείωσε την προσωπικότητά του, αφού στη ΓΑΔΑ του ζήτησαν να γδυθεί και τον άφησαν γυμνό για 20 λεπτά.
Το στέλεχος του ΣΥΝ, ανέφερε πως αφού ντύθηκε, ένας άνδρας του είπε ότι έγινε ένα "απίστευτο λάθος, ότι μοιάζω πάρα πολύ με κάποιον απ΄ αυτούς που ψάχνουν ".
Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία παραδέχεται ότι το στέλεχος του ΣΥΝ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που διερευνούσε η Αντιτρομοκρατική. Επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι οδηγήθηκε άμεσα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, από τα οποία το ένα είχε δηλωθεί ως κλαπέν από τον κάτοχό του, τον Ιανουάριο του 2004.

Εις βάρος του Δημ. Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία.
Ο Δημ. Παπαδάτος υποστήριξε ότι την είχε βρει τυχαία στο δρόμο λίγο πριν προσαχθεί, κοντά στο ξενοδοχείο Caravel και θα την παρέδιδε στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν κοντύτερα στο σπίτι του, αν δεν τον είχαν σταματήσει.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για άσκηση βίας, η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. " Η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες", αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
ΠΗΓΗ : WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: