Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από την χτεσινή περιοδεία



Περιοδεία σε εμπορικούς δρόμους του Παγκρατίου πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τις συζητήσεις με εμπόρους, τους λίγους υπαλλήλους, περαστικούς (και τους ελάχιστους που είχαν μπει στα καταστήματα) αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: έλλειψη χρημάτων, μειώσεις στο εισόδημα με το πετσόκομμα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, άγρια φορολόγηση, αυξήσεις στις τιμές, παράγοντες όλοι που τσάκισαν την έτσι κι αλλιώς «μετρημένη» έως αναιμική λαϊκή κατανάλωση, και καταδίκασαν τα μικρομάγαζα σε αναδουλειά και μαρασμό.

Ακόμα η γενικευμένη ανασφάλεια, η πραγματικότητα ή έστω ο φόβος της ανεργίας, τα διογκούμενα χρέη, η ανασφάλιστη εργασία, η υποαπασχόληση, οι αντιλαϊκές ανατροπές στο ασφαλιστικό που ανέτρεψαν προγραμματισμούς ζωής.
Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Ολες αυτές οι παράμετροι αποτελούν απότοκα της εφαρμοζόμενης πολιτικής που υπηρετείται από την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου. Και στην οποία δεν πρόκειται να αντιταχθούν οι υποψήφιοί τους για δήμους και περιφέρειες, όσο "ακομμάτιστοι", "υπερκομματικοί", "ανεξάρτητοι" ή "λαμπεροί" κι αν εμφανίζονται. Το αντίθετο μάλιστα, θα πρωταγωνιστήσουν στην προώθησή της μέσα και από την τοπική διοίκηση, ιδιωτικοποιώντας παραπέρα υπηρεσίες των δήμων, εμπορευματοποιώντας δημοτικές παροχές, αυξάνοντας τη δημοτική φορολογία ή επιβάλλοντας και νέα.
Τώρα, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να σταλεί λαϊκό μήνυμα αποδοκιμασίας αυτής της πολιτικής, καθώς διαφορετικά ανοίγει δρόμος για ακόμα χειρότερα μέτρα από την επομένη κιόλας των εκλογών. Υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του μόχθου έχουν κάθε συμφέρον να υπερψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και παράλληλα με την ανάπτυξη αγώνων σε κάθε μετερίζι, να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να δημιουργήσουν όρους ανάτασης για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: