Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο φάρμακο

Πίσω από το προπαγανδιστικό προπέτασμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση της μείωσης των τιμών των φαρμάκων και της περιστολής της σπατάλης, διαμορφώνεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, υγειονομικού υλικού για τα δημόσια νοσοκομεία, το ΙΚΑ, τις άλλες μονάδες υγείας, τους ασθενείς γενικότερα.
Σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η πολιτική της φουσκώνει τα πανιά των φαρμακοβιομήχανων, των μεγαλεμπόρων και των επιχειρηματιών προμήθειας υγειονομικού υλικού, για να εκβιάζουν και να εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη. Όπως έκανε προηγούμενα και η κυβέρνηση της ΝΔ, «ρύθμισε» την εξόφληση των μεγαλοπρομηθευτών, τη στιγμή που η ίδια κατάγγελλε ότι πουλούσαν με καπέλο 100%-600%.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαμόρφωσαν το έδαφος ώστε να υπάρχει πλήρης διείσδυση και εξάρτηση των μονάδων υγείας και των Κέντρων Υγείας από τα μονοπώλια του φαρμάκου και τους μεγαλεμπόρους ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού υλικού. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να αναγκάζονται τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά για εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλεία και να εξαρτάται η υγεία τους από τους επιχειρηματίες προμηθευτές.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση του ΚΚΕ ότι όσο υπάρχουν επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας, όσο η υγεία αποτελεί εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, οι λαϊκές ανάγκες δεν θα ικανοποιούνται και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβει άμεσα εκφράζοντας την κοινή λαϊκή απαίτηση και ανάγκη να εμποδιστούν οι επικίνδυνες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να επιτραπεί να υπάρξει έλλειψη φαρμάκων για τα λαϊκά στρώματα. Να μην μείνει κανένα μέλος λαϊκής οικογένειας χωρίς νοσοκομειακές παροχές, λόγω της εμπορευματοποίησης ή των ελλείψεων σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό. Για το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές Υγείας, δωρεάν για όλους. Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Τώρα πρέπει να αναπτυχθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή συμμαχία για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Για την κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων στην υγεία, την οργάνωση και ανάπτυξη κρατικής βιομηχανίας παραγωγής υγειονομικού υλικού, κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης του φάρμακου. Στο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην υγεία, στη λαϊκή εξουσία και οικονομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: