Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

7 Σεπτέμβρη Παγκόσμια Μέρα Δράσης της ΠΣΟ - Πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στη Διεθνή Μέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:
  1. Κατάληψη των γραφείων της πολυεθνικής BP, καταγγέλλοντας τη δράση της πολυεθνικής ενάντια στους λαούς, τη μόλυνση του Κόλπου του Μεξικού και γενικότερα.
  2. Παρεμπόδιση της προγραμματισμένης για τις 2.30μ.μ αναχώρησης της επιβατικής αμαξοστοιχίας από το σταθμό Λαρίσης, καταγγέλλοντας την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  3. Παρεμπόδιση προγραμματισμένης αναχώρησης επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.
  4. Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca cola στην Πάτρα και ομιλία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ Valentin Pacho.

  5. Το ΠΑΜΕ συμμετέχει με αντιπροσωπεία του και στις σημερινές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αργεντινής, που μια από αυτές είναι συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδας.
  6. Ακόμη η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας στις 18.30 το απόγευμα απαιτώντας Δημόσια – Δωρεάν παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, είναι ενταγμένη στις δραστηριότητες για τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: