Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

36o Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, Από αύριο και για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ανοίγει αύριο τις πύλες του το Φεστιβάλ. Κορυφώνεται το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, που θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

Aύριο Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας πραγματοποιείται 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προηγούμενα θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η ΚΝΕ καλεί τους χιλιάδες νέους και νέες με τους οποίους βρέθηκε μαζί στους αγώνες, τους νέους που ακόμα πιο εντονότερα το επόμενο διάστημα θα δεχθούν την πίεση από τις συνέπειες της κρίσης, τους νέους που προβληματίζονται και αναζητούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, παρά την τρομοκρατία και το φόβο που συστηματικά καλλιεργείται, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να συναντηθούν στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, με το ΚΚΕ και τη νεολαία του.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:
Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Ιροντίνα Κάνδραλη. Π. Θαλασσινός - Γ. Νέγκα - Σ. Χατζηευσταθίου. «Κίτρινα Ποδήλατα».


ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης». Ποντιακά χορευτικά. «Παλιοί Διαβάτες» αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι. Ξανθίππη Καραθανάση.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μαθητικά συγκροτήματα. «Κόκκινα στιχάκια». «X - Dreams». «Iternal sickens». «3 Laloun». «Magic de Spell». «Skelters».
ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Συζήτηση με θέμα «Τα ναρκωτικά φαινόμενο κοινωνικό και οι αστικές προσπάθειες διαχείρισης του προβλήματος». Εισηγήτρια θα είναι η Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ. Θα ακολουθήσει σχετική προβολή ταινίας.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Κουκλοθέατρο «Το άρωμα των λουλουδιών». Ομαδική χειροτεχνία - κολάζ για το περιβάλλον.
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συγκρότημα της ΚΝΕ, αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στη διεθνή και ελληνική οικονομία. Αλήθειες και ψέματα για την κρίση», με εισηγητές τους: Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακολουθούν: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή σε αφιέρωμα στο Βαλκανικό και Διεθνές τραγούδι. Μ. Στόκας - Δ. Σταρόβας - Α. Κωνσταντόπουλος.
ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: «ΑΡΓΩ» χορευτικά από τη Γεωργία. Ορχήστρα του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ. Βασίλης και Δημήτρης Πρατσινάκης αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Αγάθωνας.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μαθητικά συγκροτήματα. «Nothing and Everything». «Λέξεις Σφαίρες». «Dayend». «Banda Latinico». Λάκης Παπαδόπουλος.
ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους από την ΕΣΣΔ. Εισηγητής Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην κρίση».
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Δ. Νικολούδης - Μ. Φωτίου - Γ. Τσολακίδης, αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Χαιρετισμός από τον Θοδωρή Χιόνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλτος Πασχαλίδης. «C-Real».
ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Παραδοσιακό χορευτικό. Βαγγέλης Κορακάκης. Βασίλης Κασούρας, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Ερασιτεχνικά συγκροτήματα. «Αθόρυβες Νότες». «Μπλε». «Χειμερινοί Κολυμβητές».
ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Σύγχρονος χορός από τη χορευτική ομάδα «Β+6». Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάζει το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο». Προβολή της τούρκικης ταινίας «Η Διεθνής».
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Θεατρικό με παιδιά, αφιερωμένο στην ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: