Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Προσκλητήριο ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.
Η εφαρμογή του Μνημονίου έχει οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, σε ανασφάλεια και ανατροπή των δικαιωμάτων τους, είπε ο κ. Παπασπύρος. Τάχθηκε υπέρ της κοινής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, λέγοντας ότι το Μνημόνιο δεν θίγει μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπασπύρος κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη ανατροπή των προεκλογικών της δεσμεύσεων και είπε ότι η λύση είναι στην ανάπτυξη ή οποία δεν διατάσσεται αλλά έρχεται μέσα από την εφαρμογή ενός στρατηγικού πλάνου.
Ως προς τον ανασχηματισμό,  παρατήρησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η ίδια και απλώς έγινε αναδιάταξη των προσώπων.


Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, προέβλεψε αύξηση του πληθωρισμού, μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Επισήμανε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ του Σαββάτου στην 75η ΔΕΘ.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει κονδύλια από την εισφοροδιαφυγή, αντί να μειώνει το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και είπε ότι σε τρία χρόνια το εισόδημα τους θα μειωθεί στο μισό.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κίτσιος.
Απόψε θα γίνει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών από το δημόσιο τομέα, στα γραφεία της ΕΔΟΘ, για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: