Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Για τις καταγγελίες Κον Μπεντίτ για χαριστικές εξοπλιστικές παραγγελίες

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ


Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου και των καταγγελιών του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην Πορτογαλία, οι περικοπές των δαπανών άρχισαν από τις αμυντικές δαπάνες, όπου περικόπηκαν εφέτος 4 δις ευρώ. Στην Ελλάδα, με τα 3 δις της διαφαινόμενης υστέρησης εσόδων και τα νέα μέτρα που "διαρρέονται", η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι συζήτησε πρόσφατα νέο εξοπλιστικό πακέτο από χώρες του Μηχανισμού Στήριξης, πιθανόν ως αντάλλαγμα για το Μνημόνιο και τα υψηλότοκα δάνεια που μας παρέχουν.
Μέχρι στιγμής, οι χθεσινές καταγγελίες στο ευρωκοινοβούλιο μπροστά στον Μπαρόζο, από το Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρο της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων, παραμένουν αναπάντητες. Καθαρές εξηγήσεις δε χρωστούν μόνο οι εταίροι μας, αλλά και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση που θα μας καλέσει να πληρώσουμε το λογαριασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: