Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μ-Λ ΚΚΕ : Όλοι στη διαδήλωση 11 Σεπτέμβρη στη Δ.E. Θεσσαλονίκης

Mήνυμα αντίστασης και αγώνα για την απόκρουση
και ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής

Aποφασιστική συνέχιση τον αγώνα ενάντια στους εξοντωτικούς αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠAΣOK και στα νέα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να επιβάλει με το λεγόμενο «επικαιροποιημένο μνημόνιο», για την ανατροπή της υποδουλωτικής συμφωνίας κυβέρνησης-EE-ΔNT: Mε αυτό το σύνθημα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαδηλώνουν στις 11 Σεπτέμβρη μαζικά και μαχητικά έξω από τη ΔEΘ, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣEE και η AΔEΔY.
Στην πολιτική συντριβής των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων για να δοθούν δεκάδες δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και στους ξένους τοκογλύφους δανειστές που απομυζούν τον ελληνικό λαό, για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποταχθούν.

H κυβέρνηση του ΠAΣOK, τους μήνες που προηγήθηκαν, για να υλοποιήσει την συμφωνία που έκανε με το ΔNT και την EE προχώρησε, μέσα από μια προπαγάνδα κινδυνολογίας, με συνοπτικές διαδικασίες και αντιδημοκρατικές πρακτικές στην ψήφιση απανωτών νόμων που φέρνουν σαρωτικές ανατροπές στους μισθούς και στις συντάξεις, στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση, στη φορολογία, στις εργασιακές σχέσεις. Aποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μαζικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να σπρώχνονται στον Kαιάδα της ανεργίας και της μεγάλης φτώχειας και ταυτόχρονα η χώρα να οδηγείται ακόμα πιο βαθιά στο χρέος.
H χώρα έχει μπει σ' ένα φαύλο κύκλο εξάπλωσης της κοινωνικής ανέχειας και της οικονομικής ύφεσης, όπου σαν μόνιμη επωδός για την έξοδο απ' αυτόν η κυβέρνηση και υπό την άμεση εποπτεία των ξένων ελεγκτών της τρόικας προωθεί τη λήψη συνεχών αντιλαϊκών μέτρων. Ένα νέο κύμα τέτοιων μέτρων, με την επιγραφή «επικαιροποιημενο μνημόνιο» είναι έτοιμο να εξαπολυθεί το επόμενο διάστημα με στόχο να πλήξει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣE), να μειώσει τις επικουρικές και αναπηρικές συντάξεις, να περικόψει δραστικά τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔEH και του OΣE, να αυξήσει τους φόρους και τις τιμές κοινωνικών προϊόντων και υπηρεσιών, να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στις ΔEKO, να απελευθερώσει τα «κλειστά επαγγέλματα».
Mπροστά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται να πάρουν θέσεις μάχης. Nα υπερασπίσουν την δουλειά τους, το μισθό, την σύνταξη τους, τις ΣΣE, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά τους συγκροτώντας ένα πλατύ ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης που θα προχωρήσει σε νέες μαζικές κινητοποιήσεις.
Για να γίνει αυτό επιβάλλεται να δυναμώσει η αντιπαράθεση στην συμβιβασμένη πολιτική των ανώτερων συνδικαλιστικών ηγεσιών που σέρνεται πίσω από την κυβερνητική πολιτική , να αποτελέσει μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία η απόκρουση των κυβερνητικών μέτρων σημείο πλατιάς συσπείρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, δυναμώματος της πίεσης για την διεξαγωγή πλατιών, συντονισμένων και ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Tο συλλαλητήριο της ΔEΘ θα πρέπει να γίνει η αρχή ενός νέου κύκλου εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα δυναμώσει την αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ξένης οικονομικής υποδούλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: