Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

11 του Σεπτέμβρη- Εγκαίνια ΔΕΘ
Όλοι στους δρόμους ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική!

Ούτε τα προσχήματα δεν επιδιώκουν να κρατήσουν! Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, έρχονται στην Θεσσαλονίκη για να εξαγγείλουν στην ουσία ένα νέο γύρο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Θέλουν στην κυριολεξία να μας εξοντώσουν! Νέες αυξήσεις στην φορολογία των ειδών βασικής ανάγκης, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, ξερίζωμα κάθε εργατικής κατάκτησης, κάθε λαϊκού δικαιώματος, διάλυση της κρατικής εκπαίδευσης και της περίθαλψης, επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας ταυτόχρονα με νέες παροχές δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, το κεφάλαιο και τους ξένους τοκογλύφους. Σκέφτονται να διπλασιάσουν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ήδη αύξησαν την τιμή στο νερό με απόφαση της ΕΥΑΘ και ετοιμάζουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των δημόσιων συγκοινωνιών. Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, κρατικές τράπεζες και φιλέτα της δημόσιας περιουσίας. Να πετσοκόψουν ξανά μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο τομέα ενώ στον ιδιωτικό το πάγωμα των μισθών είναι καθαρή μείωση με τον πληθωρισμό να τρέχει, την έμμεση φορολογία να αυξάνεται και τις κοινωνικές παροχές να καταργούνται.


Το Μνημόνιο και η καταιγίδα των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων μηνών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανοικτή στήριξη του ΛΑΟΣ και την καλυμμένη υποστήριξη της ΝΔ ρίχνει καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στην φτώχεια και την ανεργία.Στην Θεσσαλονίκη μεγαλώνουν οι ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ, οι μισοί οικοδόμοι είναι άνεργοι, εργοστάσια και βιοτεχνίες βάζουν λουκέτο, κλείνουν καθημερινά δεκάδες μικρά μαγαζιά και οι εργοδότες μειώνουν μισθούς και μεροκάματα η απολύουν σωρηδόν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ακόμη και οι αυτοκτονίες λόγω χρεών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από την αρχή της χρονιάς! Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι απίστευτα σκληρός για τα λαϊκά νοικοκυριά και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Μαζί με τους εργαζόμενους στραγγαλίζονται και ευρύτερα λαϊκά στρώματα, μικροί έμποροι και βιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες και η νεολαία που ασφυκτιά μέσα στην ανεργία και την απόγνωση.

Η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών που κάνουν το άσπρο-μαύρο, την ξεπουλημένη ΠΑΣΟΚική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και φυσικά τους ξένους αφέντες-ακρίδες που προσκυνάει, θέλουν να τσακίσουν κάθε λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση. Ετοιμάζονται να ξανά-επιτεθούν, να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργατικούς αγώνες, να εμποδίσουν την λαϊκή οργή να εκφραστεί. Θέλουν να μετατρέψουν τον λαό σε δούλο και υποτακτικό των σχεδίων τους για το γενικό ξεπούλημα της χώρας και του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τον αγώνα των εργαζόμενων στο εστιατόριο Μπανκέ έχει εξαπολυθεί ένα κυνηγητό συλλήψεων και τρομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές. Ο στόχος είναι ευρύτερος και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Θέλουν και με αυτό τον τρόπο να ανακόψουν τις εργατικές αντιδράσεις και την λαϊκή οργή.

Δεν πάει άλλο! Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αυτή η επίθεση πρέπει να σταματήσει. Αυτή η πολιτική πρέπει και μπορεί να ανατραπεί. Αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης των εργαζόμενων, των λαϊκών νοικοκυριών και της νεολαίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μαζικό ξεσηκωμό, το ξεκίνημα απεργιών και διαδηλώσεων, την οργάνωση του λαού από τα κάτω σε ταξικά σωματεία, επιτροπές ανέργων, πρωτοβουλίες στις γειτονιές και συσπειρώσεις αλληλεγγύης. Τα κόμματα της επίσημης ρεφορμιστικής αριστεράς απέτυχαν για μια ακόμη φορά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κρίσιμων στιγμών, δεν μπόρεσαν και δεν θέλησαν να προετοιμάσουν τις λαϊκές δυνάμεις, σπαράσσονται από αντιθέσεις και φαγωμάρες η ακολουθούν μοναχικούς δρόμους κομματικής περιχαράκωσης. Παραπέμπουν στο απροσδιόριστο μέλλον ή σε ανεδαφικές κυβερνητικές λύσεις την μάχη ενάντια στο Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. Αποφεύγουν να πάρουν πρωτοβουλίες αγώνα και πραγματικής λαϊκής συσπείρωσης από τα κάτω. Χαράσσουν εκ νέου μια πολιτική εκλογικών αυταπατών και αφοπλίζουν τις λαϊκές διαθέσεις για αγώνα κάνοντας την συμμετοχή τους στις εκλογές του Καλλικράτη κεντρικό άξονα της πολιτική τους. Από την άλλη μεριά ανοικτά εχθρική και υπονομευτική είναι η στάση των Πασοκικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ξεπούλησαν τις απεργίες της άνοιξης και υπέγραψαν στην ουσία το Μνημόνιο και τις εντολές της Τρόικας και που ο ρόλος που βαράνε είναι ένας και μοναδικός. Να κρατάνε τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της Έκθεσης πρέπει να γίνει αφετηρία για έναν παρατεταμένο αγώνα μέχρι την ανατροπή των μέτρων και των νόμων που υπαγόρευσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο. Αγώνων ανεξάρτητων, στηριγμένων στις οργισμένες διαθέσεις των εργαζόμενων. Αγώνων συντονισμένων και ενωτικών που να συσπειρώνουν την λαϊκή πλειοψηφία. Αγώνων στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς μέχρι την τελική νίκη!

• Αντίσταση – ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης

• Κάτω τα μέτρα και οι νόμοι του Μνημονίου.

• Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτε, δεν θα πληρώσουν για την κρίση των καπιταλιστών και τα κέρδη των ξένων τοκογλύφων και της ολιγαρχίας.

• Κάτω οι πολιτικές της ανεργίας, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της λαϊκής εξόντωσης.

Συγκέντρωση
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
6 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ

Σεπτέμβρης 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: