Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Όταν ο Ριζοσπάστης συναγωνίζεται την Χιντού*

Η ιδεολογική τύφλωση και οι δεσμεύσεις στα παλιά φιλοσοβιετικά αδελφά κόμματα οδηγούν τους συντάκτες των διεθνών σελίδων του Ριζοσπάστη να παρουσιάζουν με τον παρακάτω αισχρό τρόπο μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκίνησε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους. Διαβάστε λοιπόν τι γράφει σε λίγες γραμμές ο ανώνυμος συντάκτης:
Πως οι επιθέσεις των ανταρτών γίνονται όλο και πιο ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ !!!  
Πως ο κυβερνητικός στρατός δέχτηκε επίθεση όταν ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕ (!!), τους αντάρτες. 
Και πως οι αντάρτες ευθύνονται για το θάνατο 2000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!! 
Και φυσικά η αναφορά της δήλωσης του Υπουργού Εσωτερικών, αρχι-χασάπη και εμπνευστή της στρατιωτικής δολοφονικής επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι» που μιλά για βαρβαρότητα των ανταρτών κάνοντας το άσπρο-μαύρο, δίχως κανένα σχολιασμό.
Αυτόν τον τρόπο παρουσίασης της είδησης από τον «Ριζοσπάστη» θα την ζήλευε και η πιο ακραία καθεστωτική εφημερίδα της Ινδίας. Δηλαδή να παρουσιάζεται η επίθεση του στρατού σε χωριά, αγρότες και φτωχούς σαν προσέγγιση και οι αντάρτες σαν δολοφόνοι ανθρώπων δίχως λόγο. Παρακάτω αυτούσια η δημοσίευση.
* Η Χιντού είναι μια από τις ακραίες εθνικιστικές ινδουιστικές εφημερίδες με πανεθνική κυκλοφορία. 

ΠΑΤΝΑ.--
Ολο και πιο απειλητικές γίνονται οι επιθέσεις μαοϊκών «ανταρτών» στην Ινδία, που χτες είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 75 κυβερνητικοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, πρόκειται για την ισχυρότερη επίθεση από τις αρχές του έτους. Ο κυβερνητικός στρατός δέχτηκε επίθεση τη στιγμή που προσπαθούσε να προσεγγίσει ένα από τα προπύργια των ανταρτών στα ανατολικά της χώρας στην περιοχή Νταντεγουάντα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος εναντίον των ανταρτών συνεχίζεται, με τον Ινδό υπουργό Εσωτερικών Π. Τσινταμπαράμ να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη βαρβαρότητα της επίθεσης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε επιθέσεις μαοϊκών έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. (Ριζοσπάστης 7/4/2009)
 

2 σχόλια:

Red Star είπε...

Απαράδεκτο το άρθρο του Ριζοσπάστη.Οι κυβερνητικές δυνάμεις πήγαιναν να "καθαρίσουν" την περιοχή από τους αντάρτες ,αλλά έπεσαν σε παγίδα.Επειδή αγοράζω καθημερινά τον Ριζοσπάστη και τον θεωρώ εφημερίδα του λαού και της εργατικής τάξης θα στείλω επώνυμη επιστολή διαμαρτυρίας για το άρθρο.Μοιάζει με άρθρο που θα διάβαζα στην ... Καθημερινή.Δεν είναι αντικειμενικό και αντιμετωπίζει τους αντάρτες σαν τρομοκράτες.

Δημήτρης Ν. είπε...

Δυστυχώς δεν είναιη μοναδική περίπτωση που η ηγεσία του ΚΚΕ κρατάει αυτή τη στάση απέναντι σε ένοπλα λαϊκά κινήματα της Ασίας, φτάνοντας μάλιστα να υποστηρίζει καθεστωτικά αντιδραστικά κόμματα μόνο και μόνο επειδή ονομάζονται ...κομμουνιστικά. Ιράκ, Νεπάλ, Ινδία είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία του Ριζοσπάστη θα φρίξει. Στη καλύτερη περίπτωση να κρατάει κριτική στάση απέναντί τους αντί να τα καταδικάζει καθαρά και ξάστερα το ΚΚ Ιράκ ήταν το πρώτο κόμμα που άνοιξε γραφεία μετά την εισβολή των ιμπεριαλιστών και έκδοσε εφημερίδα δεχόμενο τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ, αργότερα τα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, ανέφεραν τη ...διαφωνία τους για συμμετοχή του εν λόγω κόμματος σε κατοχικές κυβερνήσεις, εξακολουθούσε όμως να το καλεί σε συναντήσεις στην Αθήνα ή να συμμετέχει μαζί του σε άλλες.