Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Κιργιστάν.Συνομιλία Πούτιν με την επικεφαλής της ντεφάκτο κυβέρνησης του Κιργιστάν και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρόζα Οτουνμπάνεβα.


Περίπου 150 αλεξιπτωτιστές στη στρατιωτική της βάση στο Κιργιστάν, απέστειλε σήμερα η Ρωσία.

H Roza Otunbayeva θα μείνει επικεφαλής, της προσωρινής κυβέρνησης που προέκυψε από την εξέγερση του λαού του Κιργιστάν, τουλάχιστον για 6 μήνες.
Οι ενισχύσεις εστάλησαν στη ρωσική βάση Καντ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, για την προστασία των οικογενειών των Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Νικολάι Μακάροφ.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της ντεφάκτο κυβέρνησης του Κιργιστάν και πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρόζα Οτουνμπάνεβα, την κάλεσε να μην ανεχθεί άλλη βία. Ο Πούτιν αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της κυβέρνησης του προέδρου Μπακίγεφ ότι η Ρωσία είχε ανάμειξη στην εξέγερση και υποσχέθηκε "ανθρωπιστική υποστήριξη"για να μπορέσει η πρώην σοβιετική δημοκρατία να ξεπεράσει την κρίση.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: