Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΧΙ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ!

Γράφανε χθες (11 Νοέμβρη) διάφορα ιστολόγια για συλλήψεις μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία 'Ελληνα κάτοικου στη περιοχή τον κυνήγησαν και τον χτύπησαν 9 Αφγανοί. Ο ίδιος οδήγησε την αστυνομία σε τζαμί και υπέδειξε αυτούς που του επιτέθηκαν. Δεν είμαστε βέβαια σε θέση να γνωρίζουμε αν το περιστατικό είναι αληθινό ή όχι. Aν και στα δημοσιέυματα που είδαμε έμπαιναν κάποια ερωτήματα. Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε πως και γιατί δεν έγινε και δεν γίνεται το ίδιο με τα φασιστοειδή που χτυπάνε και μαχαιρώνουν συχνά πυκνά και μετανάστες και ντόπιους που τους υπερασπίζονται στην ίδια περιοχή. Πως και δεν μπορούν αν βρεθούν οι χρυσαυγίτες που έσπασαν δύο, τουλάχιστον, φορές το τζαμί στον Κολωνό αφήνοντας και την υπογραφή τους. Τόσοι πολλοί είναι πια που δεν μπορούν με ένα "ντου", σαν τα συνηθισμένα σε στέκια και χώρους του αντεξουσιαστικού και αριστερού χώρου, να τους βρουν;

Από την άλλη οι επιχειρήσεις πογκρόμ κατά των μεταναστών σε σπίτια τις τελευταίες μέρες έχουν ενισχυθεί, σε συνδυασμό με τις κραυγές του Κακλαμάνη και των υποστηρικτών του της ΝΔ και του ΛΆΟΣ εν όψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης.
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός υποθάλπτονται από το κράτος όποιος και να το κυβερνά. Θα το λέμε και θα το γράφουμε συνεχώς και χωρίς να κουραστούμε. Η προσφυγιά αυτών των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών σε αυτές τις χώρες. Πολιτικές στις όποιες συνεπικουρεί και η "δική μας" αστική τάξη υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών της. Με διάφορους τρόπους. Είτε στέλνοντας άμεσα στρατεύματα εκεί είτε παραδίδοντας γη και ύδωρ, με τις βάσεις και τις άλλες "διευκολύνσεις", στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους πάτρωνές της.
Η εγκατάλειψή τους κατά κύριο λόγο στην Αθήνα δεν έχει να κάνει με την ανικανότητα των κυβερνήσεων και την έλλειψη πολιτικής βούλησης που δυστυχώς ακούμε ακόμη και από αριστερούς και αντιρατσιστικούς φορείς. Έχει να κάνει με την πολιτική της αστικής τάξης που χρησιμοποιεί τους μετανάστες κατά βούληση και με διάφορους τρόπους, και όταν δεν τους χρειάζεται τους εγκαταλείπει στη "μοίρα" τους.
Τι το καλύτερο για την αστική εξουσία να περιφέρονται οι εξαθλιωμένοι, άστεγοι και πεινασμένοι μετανάστες στις γειτονιές της Αθήνας και οι ντόπιοι (και όχι μόνο) εργαζόμενοι, επίσης υποψήφιοι εξαθλιωμένοι, να στρέφονται εναντίον τους στοχοποιώντας τους ως υπαίτιους για κάθε κακό της μοίρας τους; 
Oι μετανάστες είναι αδέρφια μας φωνάζουν πολλοί. Όχι φίλοι μου. Οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια! Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι πρέπει να κινηθούμε ως αριστεροί, δημοκράτες, ριζοσπάστες, αντικαπιταλιστές, κομμουνιστές και όπως αλλιώς αυτοπροσδιοριζόμαστε. 
Να στηρίξουμε τους μετανάστες να οργανωθούν, να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους, να παλέψουν μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το που γεννήθηκαν, τι γλώσσα μιλάνε και τι χρώμα έχει το δέρμα τους.
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να στηρίξουμε τους ντόπιους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτά που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν. Μέσα από τον αγώνα, την αυτοοργάνωσή τους και την αντίστασή τους θα κατανοήσουν και αυτοί ότι δεν τους φταίνε οι μετανάστες και θα νοιώσουν ότι όλοι "στο ίδιο καζάνι βράζουμε".
Οι ανθρωπιστικές επικλείσεις, οι καταγγελίες και οι σποραδικές συγκεντρώσεις, αν και εφ' όσον έχουμε χρόνο, δεν αρκούν. Ούτε βοηθάει σε τίποτα η αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, του ΛΆΟΣ και των υπόλοιπων φασιστοσυμμοριών αν δεν στοχοποιηθεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα του οποίου παιδιά είναι όλοι αυτοί. Αν δεν στοχοποιηθούν οι πολιτικές της Τρόικα και των κυβερνήσεων που τους θρέφουν. Στην έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης της Αριστεράς και στο κινηματικό έλλειμα βρίσκουν έδαφος οι φασίστες! 
Να οργανωθούμε  σύντροφοι και φίλοι, να στραφούμε στον εργαζόμενο λαό, Έλληνες και μετανάστες, να τον στηρίξουμε να οργανώσει την εκφρασμένη οργή του με κάθε είδους μορφές αυτοοργάνωσης που αυτός θα επιλέξει. Μορφές αυτοοργάνωσης όμως που θα τιμούν το όνομά τους και δεν θα είναι απλώς ταμπέλες και για την αυτοϊκανοποίησή μας ότι κάτι κάναμε. Στις γειτονιές, στις δουλειές, στις σχολές και στα σχολεία. Παντού! 
Αυτός είναι ο ρόλος μας αλλιώς δεν έχουμε νόημα ύπαρξης. Όσους ψήφους και αν πήραμε, όσο μέσα και αν πέσαμε στην εκτίμηση της αποχής.
Οι εργάτες, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι μαθητές όλος ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στο δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής θα πετάξουν στο Καιάδα τον φασισμό και τον ρατσισμό, μαζί με τον γεννήτορά τους, και όχι κάποιοι καλοπροαίρετοι Ζορό δια της ανάθεσης της σωτηρίας των μεταναστών και της δικιάς μας!

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό, όπως και το επόμενο τα έγραψα με αφορμή τις συζητήσεις και το "πανικό" που έπεσε σε γειτονιές της Αθήνας με την εκλογή του χρυσαυγίτη στο Δ.Σ. της Αθήνας. Τα αναδημοσιεύω εδώ με αφορμή τα σχόλια στην ανάρτηση με την ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

2 σχόλια:

jorje7 είπε...

@δημήτρη
Να στο θέσω αλλιώς . Και λόγω καταγωγής έxω φιλαράκια τα οποία ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο .
Στις κουβέντες μαζί τους ακούς και διαπιστώνεις τους προβληματισμούς τους .
Δεν είναι όλοι οργανωμένα φασιστοειδή που μισούν , μιλάω για αυτούς που τους στηρίζουν εκλογικά και όχι τα μέλη της ΧΑ.
Με τον καιρό είδα φίλους και γνωστούς(2 περιπτώσεις) να ψηφίζουν ΚΚΕ, γιατί η αντίληψη τους δεν ήταν μισώ κάποιον αλλά δεν αντέxω μια κατάσταση .

Εάν τους απαξίωνα πολύ απλά θα κερδίζε μια ψήφο η ΧΑ και μια το ΛΑΌΣ , το λέω επειδή ξέρω τiς προτιμήσεις τους .Σταδικά μπορεί και να τους κερδίζε και σαν συνείδηση ο φασιστικός χώρος . Αυτό εννοώ ότι δεν μπορώ να ακούω '' δεν κάνουμε κουβέντα με ακροδεξιούς'' . Κουβέντα ,όπως λέω και στο ποστ στην ανάρτηση του ΜΛ KKE , δεν κάνουμε με τα οργανωμένα φασισταρια που σπέρνουν μίσος και πατάνε στα προβλήματα .
Στον δήμο Αθηνών ήταν 10.000 οι ψήφοι . Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι έχει τέτοια ογανωτική δύναμη η ΧΑ.Αντίστοιχα και οι του ΛΑΌΣ .

Καλά κάνεις και συνδέεις το ειδικό με το γενικό , συμφωνώ .
Για την μεταναστευτική πολιτική και ναι και όχι .
υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παλινωδιών από την επίσημη πολιτεία.
Επιπελον το κράτος επιδιώκει αυτό που γίνεται αλλά από την άλλη με αφορμή αυτό προωθεί και την καταστολή εις βάρος όλων μας . Ποτέ τους δίνει δικαιώματα με σταγονόμετρο ποτέ τους τα αφαιρεί .
Κερδισμένοι σίγουρα είναι οι έχοντες , το σύστημα και οι φασιστικές ομάδες .
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η ενσωμάτωση τους δεν πρέπει να έχει μια στρατηγική με λογική .
Οι θρησκευτικές προσευχές , μιας και είναι της μόδας αυτό τον τελευταίο καιρό , οι συζητήσεις περί τζαμιού κλπ δεν είναι πρώτιστης αξίας .
Το επιπλέον πρόβλημα είναι ότι πλέον κάποιοι από τους αλλοδαπούς μετανάστες έχουν εισχωρήσει παρέα με ντόπια στοιχεία στο έγκλημα .
Αυτοί είναι και τα λούμπεν στοιχεία , που πιστεύω ότι σωστά ανέφερε το ΜΛ ΚΚΕ.
Τη διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Βάθης από Κούρδους και φγανους όλοι την γνωρίζουμε .
Όσο το μέτωπο δεν είναι διμέτωπο και ενάντια στην ππολιτική που γεννά τα προβλήμτα αλλά και ενάντια στα λούμπεν στοιχεία δεν θα έχει απήχηση και κατ επέκταση αποτέλεσμα.


Θυμάμαι κάποτε στην τηλεόραση μια ηλικιωμένη που μένει στην περιοχή της Σωκράτους , ίσως την πιο εξαθλιωμένη περιοχή του κέντρου , η οποία ακριβώς έλεγε αυτό το πράγμα ότι πλέον κάποιες γειτονιές ελκύουν τα λούμπεν στοιχεία -υπάρχουν conglomeration effects δηλαδή . Μαθαίνουν γρήγορα που ποιος τi και γιατί , και φυσικά και η αστυνομία είναι μέσα

Σόρυ για το σεντόνι

Red Star είπε...

Αντιγράφω από το παραπάνω κείμενο και προσυπογράφω...

...Οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια! Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε...

...Ούτε βοηθάει σε τίποτα η αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, του ΛΆΟΣ και των υπόλοιπων φασιστοσυμμοριών αν δεν στοχοποιηθεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα του οποίου παιδιά είναι όλοι αυτοί. Αν δεν στοχοποιηθούν οι πολιτικές της Τρόικα και των κυβερνήσεων που τους θρέφουν. Στην έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης της Αριστεράς και στο κινηματικό έλλειμα βρίσκουν έδαφος οι φασίστες!...