Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα-Δελτίο Τύπου για τις συλλήψεις στην πορεία του Πολυτεχνείου


Η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα καταγγέλλει την τυφλή αστυνομική βία και καταστολή κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου. Αθρόες προσαγωγές και 22 συλλήψεις εκ των οποίων οι 15 παραπέμπονται για κακούργημα με βάση τον τρομονόμο και τον κουκουλονόμο, ήταν το αποτέλεσμα της δράσης 7,000 αστυνομικών που προφανώς είχαν τις εντολές να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε, είτε είχαν στοιχεία ενάντιά του είτε όχι.

Για τουλάχιστο δύο από αυτές τις περιπτώσεις συλληφθέντων που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε (των Α. Κολιού και Γιώργου Αντωνίου) δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο (πέρα από ένα... κασκόλ) και τις «μαρτυρίες» των αστυνομικών που έκαναν τις συλλήψεις. Μαρτυρίες οι οποίες όμως διαψεύδονται από τις ίδιες τις δικές τους αντιφάσεις αλλά και την πραγματικότητα. Αυτό το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει, για μας, ότι το σύνολο των συλλήψεων έγινε στην τύχη και οι λόγοι δεν ήταν παρά πολιτικοί: η τρομοκράτηση και η καταστολή της νεολαίας προκειμένου να σταματήσει να συμμετέχει σε πορείες και διαδηλώσεις που αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική.


Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Γιώργος Αντωνίου, μέλος της οργάνωσής μας εδώ και 8 χρόνια, παρών στην πορεία του Πολυτεχνείου κάτω από τα πανό του Ξεκινήματος σε όλη τη διάρκειά τηςκαι μακριά από τα σημεία των επεισοδίων.

Ο Γ. Αντωνίου συνελήφθη και κατηγορείται

«ως μέλος ομάδας που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έριχνε πέτρες, ξύλα και μάρμαρα», ότι «συμμετείχε σε βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων»στη διάρκεια της πορείας και ότι «τέλεσε  την πράξη του με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του», καθώς επίσης και για «εξύβριση» αστυνομικών.

Η σαθρότητα του κατηγορητηρίου δεν αποδεικνύεται μόνο από τις αντιφάσεις του ενός εκ των αστυνομικών που προέβη στη σύλληψή του και ο οποίος φέρεται να βρίσκεται την ίδια στιγμή σε δύο διαφορετικά σημεία. Ούτε μόνο από το γεγονός ότι η παρουσία του Γ. Αντωνίου στο μπλοκ του Ξεκινήματος, από την αρχή μέχρι το τέλος της πορείας, αποδεικνύεται από δεκάδες μάρτυρες αλλά και με βίντεο και φωτογραφίες που τον εμφανίζουν χωρίς κουκούλες, πέτρες, λοστούς κλπ.

Η σαθρότητα του κατηγορητηρίου αποδεικνύεται πάνω απ’ όλα από την ίδια τη δράση και τις πολιτικές επιλογές του Γ. Αντωνίου ο οποίος έχει στην πράξη καταδικάσει με πολιτικό και ξεκάθαρο τρόπο τα «μπάχαλα» και τις μεθόδους δράσης του συγκεκριμένου κομματιού του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου» και επομένως δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να εμπλακεί σε τέτοιου είδους «συγκρούσεις» με την αστυνομία. Ο Γιώργος Αντωνίου, ομογενής από την Αλβανία,  23 χρόνων, υδραυλικός, πρόσφατα απολυμένος, έχει επιλέξει σε όλη την πολιτική του διαδρομή να συμβαδίζει με τις μεθόδους του μαζικού κινήματος και όχι με τις ατομικές δράσεις των μολότοφ και του πετροπολέμου με τα ΜΑΤ.

Η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση  «Ξεκίνημα» στην οποία δραστηριοποιείται, έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις μεθόδους της ατομικής βίας, του πετροπόλεμου με τα ΜΑΤ και των μολότοφ, ακριβώς επειδή περιορίζουν τη μαζικότητα του κινήματος και δίνουν άλλοθι στην αστυνομία να χτυπάει τις πορείες και να συλλαμβάνει όποιον νομίζει, όπως έκανε στην περίπτωση του Α. Κολιού και του Γιώργου Αντωνίου. Για μας, ο φόβος της κυβέρνησης και του κρατικού της μηχανισμού δεν βρίσκεται στα «μπάχαλα» κάποιων «αντιεξουσιαστικών» ομάδων, αντίθετα βρίσκεται στο ίδιο το μαζικό κίνημα που μέσα από το δρόμο των μαζικών του κινητοποιήσεων, καταλήψεων, απεργιών κλπ, μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά στην οποιαδήποτε κυβέρνηση μαζί με τον κρατικό της μηχανισμό.

Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της καταστολής για να προλάβει τις εκρήξεις της ελληνικής κοινωνίας που έρχονται, σαν αποτέλεσμα της βίας των μέτρων που περνάει ενάντια στην κοινωνία!

Δεν θα τα καταφέρει!


Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση - Ξεκίνημα
Αθήνα, 19 Νοέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: