Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την 37η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πορευτούν προς την αμερικανική πρεσβεία συμμετέχοντας στο μεγάλο κοινό λαϊκό αγωνιστικό μπλοκ στο οποίο θα κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, οι σημαίες της ελπίδας, της αντεπίθεσης, της προοπτικής.
Οι άγριες θυσίες που επιβάλλουν στο λαό δεν θα έχουν τέλος, ούτε αποτέλεσμα γι' αυτόν. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Μόνο η διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό μπορεί να ορθώσει εμπόδια στο βάρβαρο μνημόνιο διαρκείας που καταδικάζει μόνιμα το λαό στη φτώχεια και τη ζωή χωρίς δικαιώματα.  Μόνο η ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, σε βάρος των κομμάτων του συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης για τη λαϊκή ευημερία.

Η πρώτη μεγάλη λαϊκή απάντηση στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, δόθηκε με την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργάνωσε το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.
Το πλήγμα που δέχτηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές πρέπει να γίνει εφαλτήριο μαζικού απεγκλωβισμού του λαού από τα αντιδραστικά τους ιδεολογήματα, τις αυταπάτες και τη μοιρολατρία. Να εκφραστεί σε μαζική συμμετοχή στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους αγώνες.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ πλατιών εργατικών λαϊκών δυνάμεων, η ανάπτυξη του κοινού μετώπου εργατικής τάξης, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών στους κλάδους, στις εργατικές γειτονιές, παντού, αποτελεί προϋπόθεση και αναγκαίο όρο απόκρουσης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης πολιτικής, που αφαιρεί τις τελευταίες κατακτήσεις υπηρετώντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Για να εμποδίσουμε και να ματαιώσουμε τις επικίνδυνες συμφωνίες που προωθούν κυβέρνηση - πλουτοκρατία, ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου και ενεργότερης συμμετοχής στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια.
Για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, συνολικά της λαϊκής οικογένειας. 
Για την απόκρουση των νέων αντιδραστικών μέτρων που οδηγούν σε μισθούς πείνας με την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη γενίκευση της μερικής, ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, για την απόκρουση των νέων αυξήσεων του ΦΠΑ, του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου θέρμανσης, των ιδιωτικοποιήσεων και των δραστικών περικοπών στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Ο λαός έχει άλλο δρόμο από τα μονοπώλια. Καμία θυσία για τα κέρδη τους, για την κρίση τους. Ο γερασμένος καπιταλισμός ούτε αλλάζει, ούτε διορθώνεται. Τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνο σε μια Ελλάδα, όπου τα μονοπώλια, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι λαϊκή περιουσία και θα λειτουργούν με εργατικό λαϊκό έλεγχο, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: