Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
Το μήνυμα το δικό μας, το μήνυμα της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έδωσε τη δικιά της ανεπανάληπτη συνεισφορά στην εξέγερση του Νοέμβρη, ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες, είναι μήνυμα αμφισβήτησης και θετικής διεξόδου μέσα από ενωτικές προσπάθειες για ν’ αναστηλωθούν οι αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και χειραφέτησης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει σήμερα την πιο σκληρή επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία. Ο μηχανισμός ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ δεν προσφέρει τίποτα άλλο, πάρα τη μεγάλη ευκαιρία στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αποτελειώσουν το κοινωνικό κράτος και τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών. Την ίδια στιγμή που στις τράπεζες και την εργοδοσία χαρίζονται δισεκατομμύρια, δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές δαπάνες, επενδύσεις, μισθούς και συντάξεις. Η δημόσια παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ζητούν από τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερες θυσίες, να ξεχάσουν οριστικά την εργασιακή ασφάλεια και τις συλλογικές εγγυήσεις, από τη νεολαία να ζει στην ανεργία. Ζητούν την κοινωνική συναίνεση στα σχέδια τους, δηλαδή την παραίτηση από τους αγώνες για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι αυτή της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης, της ρήξης και της συλλογικής δράσης. Να δείξουμε στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της ότι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Την εξέγερση ενάντια στη Χούντα την τιμούμε κάθε μέρα με τους αγώνες μας μέσα στα πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους. Με αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν την Τετάρτη 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για ακόμα περισσότερες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα. Να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, να νικήσουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: