Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Έσπειρε ανέμους...



* Σόκαρε το διάγγελμα Παπανδρέου με τη σκληρότητα των μέτρων του ακόμη και στελέχη του κόμματός του
* ΑΔΕΔΥ: Καθοριστική η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου
* Εκτεθειμένη η άφωνη ηγεσία της ΓΣΕΕ
* Αλ. Τσίπρας: Αυτά τα μέτρα τα στηρίζει μόνο η δεξιά
Αρμαγεδδών που ισοπεδώνει κοινωνικά δικαιώματα και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών είναι κατ' ουσίαν το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις οποίες κέρδισε την -έστω υπό όρους- συναίνεση του Α. Σαμαρά και πιο ανοιχτά του Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε ακραίες προτάσεις, ενώ σήμερα η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει με δικλίδες εφαρμογής το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο συμπληρώνεται κατ' ουσίαν με το χθεσινό διάγγελμα.
Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου πάγωσαν ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης θα αποτελέσει καθοριστική απάντηση και προβλέπει ότι θα έρθουν κι άλλα σκληρότερα μέτρα. Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με τις πλάτες της ΔΑΚΕ έχει καταδικάσει σε απραξία τη Συνομοσπονδία, αιφνιδιάστηκε καθώς ο πρωθυπουργός επεξέτεινε το πάγωμα των μισθών στις ΔΕΚΟ και προχώρησε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στα νεοφιλελεύθερα μέτρα και ότι συναίνεση μπορεί να υπάρξει μόνο από τη δεξιά.
Η επιλογή για τα σκληρά οικονομικά μέτρα αναπροσαρμόζει τις θεσμικές πρωτοβουλίες. Αυτές, όπως αποφασίστηκε χθες στο Μαξίμου, μετατέθηκαν για μετά το Πάσχα, ενώ "ξεχάστηκε" το μεταναστευτικό.


ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

To poio e3orgistiko einai to poso xeiroterh htan h oikonomia apo oti mas afise h ND na pistepsoumai ligo prin xasei tis ekloges. Odinira h mh ta akrea metra einai h monh lish.

Matrix1917 είπε...

Στο πλαίσιο ενός καπιταλιστικού κράτους, ναι είναι αναγκαία.Η ΝΔ φταίει για την πενταετία,αλλά παρέλαβε επίσης κατεστραμμένη οικονομία από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 1993-2004.Το καπιταλιστικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει.
Ή το αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε.
Ή δοκιμάζουμε τον σοσιαλισμό ή έχουμε αιώνια κρίση.Για τους εργαζόμενους μιλάω, γιατί οι λίγοι που κατέχουν τα πάντα, ζουν ζωή και κότα.Ανάμεσα τους και ο Γ.Α.Παπανδρέου.Χλιδή για αυτούς αιώνια λιτότητα για μας.