Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κ.Κ.Ε:Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές προτού ξεσκεπαστεί


Το ΚΚΕ αποκαλύπτει γιατί "βιάζεται" για εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

"Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, για να συνεχίσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί και ξεσκεπαστεί ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού", τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του Α. Τσίπρα, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε να γίνουν εκλογές.

"Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Οι αγώνες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένοι", επισημαίνει το ΚΚΕ.
Πηγή : www.enikos.gr

7 σχόλια:

irizaar είπε...

παιδιά ρίφτε μια ματιά στο άρθρο:


http://hat4uk.wordpress.com/2012/11/01/greece-exclusive-samaras-spearheads-new-centre-party-as-tsipras-courts-the-americans/

Red Star είπε...

Δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, είναι δεύτερη σκεή του Σαμαρά η δημιουργία νέου κόμματος "ευρωπαικού" .Το ΠΑ.ΣΟ.Κ αν και στα γκάλοπ φαίνεται να παίρνει 6-7 % σε πραγματικές εκλογές μπορεί και να πέσει κάτω από 3 % ,δεδομένου ότι ήταν ένα κόμμα του 40-44 % και πολλοί από όσους έχουν απομείνει να το υποστηρίζουν από αυτό το 6-7 % θα επιλέξουν ένα από τα 2 πρώτα κόμματα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή Ν.Δ) πέρα του γεγονότος ότι κάθε μέρα το εγκαταλείπουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι ΠΑΣΟΚΟΙ. Βέβαια είναι κίνηση υψηλού ρίσκου για τον Σαμαρά ένα νέο κόμμα ,με συνιστώσες (ήδη η Ν.Δ. περιλαμβάνει τη Δ.Συμμαχία και τους 4 κορυφαίους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ) γιατί θα είναι δυσκολότερο να το ελέγχει και με την προσθήκη κεντροαριστερών θα στείλει και άλλους δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ. στην Χ.Α.

Unknown είπε...

"Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη μπλα μπλα μπλα". Όσα χρόνια θυμάμαι τον ευατό μου αυτό κάνει το ΚΚΕ, αλλά η άτιμη δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.
Έτσι το κόμμα προτιμά, αν κατάλαβα καλά την ανακοίνωση, να μη γίνους εκλογές και να συνεχίσει η κυβέρνηση την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων μέχρι να ξεσκεπαστεί ο προδοτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι να είναι, ο μόνος τρόπος να ξεσκεπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει κυβέρνηση αλλιώς από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορεί να το παίζει επανάσταση εκ του ασφαλούς.
Τ' αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών κι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν έμαθαν τίποτα στο κόμμα.
ΚΚΕ καλεί λαό αλλά εκείνος του απαντά "Αναμείνατε στο ακουστικό σας"

Red Star είπε...

@gavros gr

Γρήγορα ξεχνάτε.Κάποτε το κόμμα σας ήταν στο 2,9 % και στο 4 -5 %...Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην καλεί τον λαό να τον στηρίξει ;

Γιατί αρνείσαι από το Κ.Κ.Ε. το δικαίωμα να καλέσει την εργατική τάξη ;

Πιστεύεις ότι οι εκλογές τώρα θα προσφέρουν στον λαό κάτι καλύτερο ; Βιάζεσαι να δει ςτην Χ.Α. στο 15 %; Ή μήπως μια και διαβάζεις τις δημοσκοπήσεις βλέπεις ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα πάρει την αυτοδυναμία με 38 % ; Και με ποιον θα συνεργαστεί για να κάνει ισχυρή κυβέρνηση ; Με τον Κουβέλη ή τον Καμμένο ;

Red Star είπε...

Πιστεύω με το 27 % που έχετε θα καταφέρετε να μαζέψετε όσο κόσμο θα έχει το ΠΑΜΕ με το 4,5 % ; Ή μάλλον όχι ;

Ποιος αναμένει στο ακουστικό λοιπόν, μήπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ; Που είναι ο λαός σας ;

Unknown είπε...

Δεν αρνούμαι στο ΚΚΕ το δικαίωμα να καλεί την εργατική τάξη και τον λαό. Λέω απλά ότι δεν έχει τα αναμενόμενα αποτέλεσμα. Ως προς τον κόσμο που έχει το ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις, όντως είναι πολύς και χαίρομαι γι' αυτό. Κάνει όμως παρέλαση.
Πριν λίγο γύρισα από την διαδήλωση. Βλέπεις ότι και σήμερα τα ΜΑΤ άφησαν το ΠΑΜΕ να περάσει από τη Βασ. Γεωργίου και μετά την έκλεισαν. Εγώ στη θέση του ΠΑΜΕ θα ντρεπόμουν γι' αυτό. Είναι τα καλά παιδιά του συστήματος για τα ΜΑΤ κι όλοι εμείς οι άλλοι τα κακά. Κι ας καλεί πάλι σήμερα η Παπαρήγα το λαό σε απειθαρχία και ανυπακοή. Για ποιο λόγο αφού οι εκλογές δε θα προσφέρουν κάτι καλύτερο. Ας κάτσουμε στ' αβγά μας με τον Σαμαρά και τους άλλους να ρημάζουν και να ξεπουλάν λαό και χώρα.
Ελπίζω, για το καλό όλων μας, στο επερχόμενο συνέδριο το ΚΚΕ να κυριαρχήσει μια πραγματικά επαναστατική γραμμή και να εκλεγεί κι ένας πιο ζωντανός και δυναμικός Γ.Γ. Καλή η Αλέκα αλλά λίγη και μεγάλης ηλικίας. Για ένα κοινό μέτωπο και κυβέρνηση της Αριστεράς. Ξέρω, γιατί μιλώ φιλικά με μέλη του κόμματος, πως υπάρχει έντονος προβληματισμός.
Τέλος πάντων εγώ θα είμαι κι αύριο στο Σύνταγμα, όπως κι εσύ φαντάζομαι, κι ας κάτσουμε όλοι εκεί ζητώντας να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Όχι άλλες παρελάσεις.

Red Star είπε...

Θέτεις πολλά και σοβαρά θέματα, αλλά εν μέσω μιας μάχης που δίνουμε , θα πω αύριο τα σπουδαία και το απόγευμα όλοι στο Σύνταγμα, δυναμικά.