Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ξεσπάθωσαν οι Βιομήχανοι - Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Δ. Δασκαλόπουλος !

Την κατάργηση «άχρηστων Οργανισμών, φορέων και θέσεων του Δημοσίου» ζητά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό, ωστόσο έχει απωλέσει ήδη 160.000 υπαλλήλους επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο, και γι' αυτούς δεν ακούγονται παρά μόνο "κροκοδείλια δάκρυα", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων είπε ότι προτεραιότητά πρέπει να είναι η κατάλυση του υπερτροφικού κράτους και η εξυγίανση των άρρωστων ΔΕΚΟ.  Υποστήριξε, δε, πως εάν δεν καταργηθούν θέσεις εργασίας στο Δημόσιο η Ελλάδα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια προς την πτώχευση, με την οποία είναι ήδη αντιμέτωπη η χώρα.

"Ένας τρόπος υπάρχει να πείσουμε τους δανειστές και τους εταίρους μας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων: να εφαρμόσουμε και να επιταχύνουμε την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα και προβλέπει το Μνημόνιο", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
O ΣΕΒ θεωρεί πως είναι ακόμα και αδύνατη η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για φέτος και για το 2011. Επισημαίνει πως τυχόν νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα μπορεί να διαταράξουν τη σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας και πως στο επίκεντρο των μετταρυθμίσεων πρέπει να μπει ο περιορισμός του κράτους. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει, επίσης, πως πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα.

Ο ΣΕΒ αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του αύριο στον αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπο Ολι Ρεν, ενώ την Πέμπτη θα υποβάλει το σχετικό του υπόμνημα στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της τρόικας.


Πηγή:www.enet.gr-(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: