Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι εξεγέρσεις της εποχής μας έρχονται!

37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στις 
17 Νοέμβρη!
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση
και την καπιταλιστική επίθεση!

Για χρόνια προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι στόχοι της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχουν δικαιωθεί. Ότι οι εκδηλώσεις και οι πορείες έχουν επετειακό χαρακτήρα. Προσπάθησαν να τις καπελώσουν και να τις ενσωματώσουν στα αστικά «πρωτόκολλα».
Οι λαϊκΕς εξεγΕρσεις Ομως δεν ενσωματΩνονται εΥκολα! Πώς να ενσωματωθούν άλλωστε από όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό του αστικού κόσμου και της επίσημης αριστεράς που τότε συκοφαντούσε την εξέγερση;
Πώς να ενσωματωθεί άραγε μια εξέγερση που σύνθημά της ήταν το «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»; Σήμερα που η χώρα, οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές, η εργατική της τάξη και η νεολαία της παραδίδονται χειροπόδαρα δεμένοι στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό μέσω του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Πώς να ενσωματωθεί άραγε μια εξέγερση που σύνθημά της ήταν το «ψωμΙπαιδεΙαελευθερΙα»; Σήμερα που η καπιταλιστική επίθεση θέτει σε αμφισβήτηση τα βασικά δικαιώματα της ζωής: το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στον αξιοπρεπή μισθό, στην ασφάλιση-περίθαλψη, στη δημόσια δωρεάν παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Πώς να ενσωματωθεί μια λαϊκή εξέγερση σήμερα, που οι κυρίαρχοι πολιτικοί σχηματισμοί του συστήματος –παρά την πραγματική επικοινωνιακή χούντα των μέσων μαζικής εξαπάτησης, παρά τους εκβιασμούς και τον τρόμο- ψηφίζονται στο δικό του γήπεδο από όχι πάνω το 40% του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή που ένας στους δύο έλληνες αρνείται να νομιμοποιήσει το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό μέσω της μαζικής αποχής του και των άκυρων–λευκών στις τελευταίες καλλικράτειες εκλογές.
Πώς να ενσωματωθεί μια εξέγερση σήμερα, όταν την ίδια στιγμή ο Γαλλικός παρατεταμένος απεργιακός ξεσηκωμός, η έκρηξη της νεολαίας στο Λονδίνο και οι πρωτόγνωρες διαδηλώσεις στη Γερμανία δείχνουν ότι η εξέγερση είναι στην ημερήσια διάταξη, αποτελεί όχι μόνο την υπόκωφη αλλά και την εκρηκτική λαϊκή-εργατική-νεολαιίστικη πραγματικότητα και κατεύθυνση
Η πορεία του Πολυτεχνείου αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα μόνιμο αγκάθι για το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό. Γιατί κάθε χρόνο αποτελεί την αφορμή που δίνει την ευκαιρία στο λαό να εκφράσει τη διάθεσή του να παλέψει και να αντισταθεί. Αποτελεί μια σταθερή ευκαιρία να δηλώσει «παρών» στους σύγχρονους αγώνες.
Σήμερα ο εργαζόμενος λαός στενάζει στο πλαίσιο της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής ερήμωσης. Πνίγεται από αγανάκτηση και οργή. Για τα γεράκια του ιμπεριαλισμού που κάνουν πάρτυ στο πτώμα μιας χώρας που αυτοί εκτέλεσαν. Για το σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές, που προσπαθούν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω στα συντρίμμια της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας. Αλλά και για διάφορες «αριστερές» εκδοχές που –ήδη– ετοιμάζονται για το επόμενο εκλογικό ράλλυ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν πολιτική υπεραξία πάνω στην ακινησία και τις ήττες του κινήματος.
Για τα βασικΑ δικαιΩματα στη ζωΗ!
Οι εξεγέρσεις της εποχής μας έρχονται!
Στην έκβασή τους θα κριθεί το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: