Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος

MotionTeam


Με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες το βράδυ την απόφασή τους να συμπορευτούν πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης, για να βάλουν φραγμό στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας και των συμμάχων τους, να αλλάξουν ριζικά το συσχετισμό δύναμης, να ανατρέψουν τις επιλογές της και να διεκδικήσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο.

Εργαζόμενοι όλων των κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές και σπουδαστές, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, εκατοντάδες άνθρωποι που συσπειρώθηκαν με το ΚΚΕ και έδωσαν τη μάχη των τοπικών εκλογών μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συγκρότησαν τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης,μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Ναι, δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι μας επιφυλάσσουν ένα εφιαλτικό μέλλον. Ομως, στο χέρι μας είναι να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους. Στο χέρι όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που διαθέτει ο εργάτης, ο μικρομεσαίος αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενους, οι νέοι και οι νέες, όλοι αυτοί που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο που σήμερα καταβροχθίζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.


Αν η εκλογική αύξηση του ΚΚΕ ανησύχησε την κυβέρνηση, την τρόικα, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ - διατηρώντας και κουβεντιάζοντας ο καθένας τις διαφωνίες του - η συνειδητή δράση του λαού θα τους τρομοκρατήσει. Γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, ακολουθώντας το δρόμο του αγώνα και της ρήξης».

Κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Αυτές τις ώρες, ο καθένας καλείται να πάρει απόφαση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό πρέπει να εκφραστεί στην πράξη, πιο ισχυρά αυτή τη φορά.
Στην πρώτη γραμμή όσοι δε φοβούνται την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους, να ανοίξουν δρόμους και για τους άλλους. Τώρα είναι πιο επίκαιρο το σύνθημα, μην τους φοβάστε, φοβίστε τους εσείς, να τρομάξει, να φοβηθεί η εργοδοσία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου να βγει πιο ισχυρό το μέτωπο του αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός αγώνας και δρόμος.
Μην αφήνουμε λοιπόν άλλο χρόνο να πάει χαμένος. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη λαίλαπα, μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας».
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην πρώτη γραμμή η νεολαία να δίνει το σύνθημα: «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, με τα μονοπώλια ή με το λαό», «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, στον αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: