Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ 16/11/2010

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκαλούν με θράσος όταν αναφέρονται στο πελατειακό κράτος του οποίου αποτελούν προνομιακούς πελάτες, με αποτέλεσμα την διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Αξιώνουν απολύσεις στο δημόσιο στο όνομα των εργαζομένων που αυτοί απέλυσαν και τους αρπάζουν ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Απαιτούν να κοπούν και οι ελάχιστες κρατικές κοινωνικές δαπάνες προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότησή τους από το κράτος καθώς και οι φοροαπαλλαγές τους. Να μη μείνει τίποτα όρθιο από τις εργατικές κατακτήσεις στο εργασιακό και στους μισθούς, για να γίνουν αυτοί πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί.

Απαιτούν να κλείσουν οι πρώην ΔΕΚΟ για να διασφαλίσουν νέα πεδία για την κερδοφορία τους σε βάρος της λαϊκής οικογένειας και των εργαζόμενων των συγκεκριμένων κλάδων.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να απαντήσουν στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της: Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνουν τα δεινά από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη νόμιμη ληστεία τους. Πανεργατικό παλλαϊκό μέτωπο κατά του μνημονίου διαρκείας που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία και αντεπίθεση, για να γίνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις κοινωνική λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: