Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Kαταγγελία για την προσαγωγή αγωνιστών στο Περιστέρι

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Το απόγευμα της 14ης Οκτώβρη δύο γνωστοί αγωνιστές του Περιστερίου έπεσαν θύματα της ολοένα αυξανόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας.
Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές επέστρεφαν με το μετρό από την Ακρόπολη, μετά από το γνωστό όργιο καταστολής που η κυβέρνηση εξαπέλυσε παραδειγματικά απέναντι στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, τους συγκεντρωμένους συμπαραστάτες, ακόμα και δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στο χώρο.
Με την έξοδο τους στο σταθμό του Αγ.Αντωνίου τους σταμάτησαν άνδρες της ασφάλειας, επιλεκτικά μέσα από το σύνολο των εξερχόμενων επιβατών, για "έλεγχο". Στις διαμαρτυρίες τους για την αναίτια αυτή και στοχευμένη ενέργεια οι αστυνομικοί της ασφάλειας επικαλέστηκαν διάφορες προφάσεις, ανάμεσα τους τον "έλεγχο για ναρκωτικά". Παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν στο υπηρεσιακό όχημα και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου στο Μπουρνάζι. Εκεί και παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες τους, τους υπέβαλαν σε εξευτελιστική σωματικά έρευνα. Αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομική παρουσία στην έξοδο του μετρό του Αγ.Αντωνίου είναι αυξημένη το τελευταίο διάστημα και οι "έλεγχοι" και οι αστυνομικές αυθαιρεσίες γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, αλλά και άλλοι από τους συγκεντρωμένους στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης άνδρας της ασφάλειας φωτογράφιζε τους παραβρισκόμενους, ανάμεσα τους και τους δύο αγωνιστές.
Ο τρόπος που επιλέχθηκαν μέσα από το πλήθος, όπως και η σύλληψη - μεταφορά τους στο τμήμα, αποτελούν συνέχεια του όργιου καταστολής που επέλεξε να εξαπολύσει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους της Ακρόπολης. Εντάσσονται στην εκστρατεία τρομοκρατίας απέναντι στα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, αλλά και όσους τολμούν να συμπαραστέκονται σε αυτούς τους αγώνες. Στο ίδιο μήκος κύματος με τις συλλήψεις μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Μπανκέτ.
Η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία και καταστολή είναι το δυνάμωμα των αγώνων αλλά και της αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που θα βγουν ξανά και ξανά στους δρόμους το αμέσως επόμενο διάστημα. Και η πιο μικρή κινητοποίηση, αυτή τη στιγμή αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση και την παραπέρα προώθηση του "μνημόνιου". Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει να βρει την πιο πλατιά αλληλεγγύη από το λαό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: