Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μακελειό στη Βαγδάτη μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων .(Eυτυχώς που Αμερικάνοι και Βρετανοί έκαναν εισβολή στο Ιράκ, κρέμασαν το Σαντάμ και οι Ιρακινοί απολαμβάνουν τους καρπούς της "ελευθερίας" τους.)



Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης


Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης   (Φωτογραφία:  Associated Press )




Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε τουλάχιστον δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα για περισσότερους από 70 νεκρούς και για πολλές δεκάδες τραυματίες.


Το Associated Press επικαλείται πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές που ανέφεραν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 76, ενώ περίπου άλλα 200 άτομα τραυματίστηκαν.



Οι Αρχές έκαναν λόγο για 40 νεκρούς και πολλούς δεκάδες τραυματίες, ενώ το CNN αναφέρεται σε τουλάχιστον 50 νεκρούς.



«Δέκα αυτοκίνητα παγιδευμένα με βόμβες εξερράγησαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος ασφαλείας της Βαγδάτης, υποστράτηγος Κουασίμ Αλ Μουσαβί, ο οποίος είπε ότι υπήρχαν επίσης τέσσερις βόμβες τοποθετημένες στην άκρη του δρόμου, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και όλμοι.



«Ήταν όλες σε σιιτικές γειτονιές» πρόσθεσε.



Το μπαράζ των εκρήξεων άρχισε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι δράστες χρησιμοποίησαν παγιδευμένα αυτοκίνητα, όλμους και τουλάχιστον έναν βομβιστή αυτοκτονίας. 



Οι 14 επιθέσεις –οργανωμένες κατά πάσα πιθανότητα από σουνίτες– έγιναν στην παραγκούπολη Σαντρ Σίτι, ένα από τα προπύργια των σιιτικών ομάδων που δρούσαν κατά τα περασμένα έτη όταν η ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας ανήκει στον αμερικανικό στρατό, πριν παραδοθεί στις ιρακινές δυνάμεις. Πλήγματα δέχτηκαν και άλλα σημεία σε όλη τη Βαγδάτη.



Οι επιθέσεις σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά το λουτρό αίματος σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη.



Τουλάχιστον 58 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά το περιστατικό ομηρίας δεκάδων πιστών σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη από ομάδα ενόπλων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Την Τρίτη έγιναν πολλές από τις κηδείες των θυμάτων της επίθεσης.



Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: