Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

 Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν αυτοί που ευθύνονται για τη συνεχή επιδείνωση της θέσης του λαού. Όχι άλλη ανοχή», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Η πλουτοκρατία θέλει να μαντρώσει το λαό στα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στον ένα ή τον άλλο υποψήφιό τους. Ξέρουν ότι και τα δυο κόμματα και οι εκλεγμένοι από αυτά περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν θα αμφισβητήσουν τα συμφέροντά τους, τη δίψα τους για κέρδη και φθηνή εργατική δύναμη. Δεν είναι τυχαία η προβολή του κ. Δημαρά και άλλων συναφών προσώπων. Οι «πήγαινε έλα από το ένα κόμμα στο άλλο» αρέσουν πολύ στο σύστημα. Γιατί τάχα αυτό δείχνει ανεξαρτησία.Ένα πράγμα τρομάζει την πλουτοκρατία, η οργάνωση και χειραφέτηση του λαού, η προσέγγιση προς το ΚΚΕ» συμπλήρωσε. 

«Η ψήφος είναι βόλι, είναι σφαίρα. Ή θα στρέψεις το όπλο σε βάρος αυτών που σε εκμεταλλεύονται και σε κοροϊδεύουν συστηματικά και για πολλά χρόνια, ή θα βάλεις το πιστόλι στο κρόταφο, δηλαδή θα αυτοκτονήσεις πολιτικά», επισήμανε.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάνει ωμό εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού με το δίλημμα ή βγαίνει πλειοψηφία ή χρεοκοπεί η Ελλάδα. Η Ν.Δ. υιοθετεί μια «κάλπικη» αντμνημονιακή πολιτική για να επωφεληθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση και «οι δήθεν αριστεροί ανανεωτές βλέπουν παρέκκλιση στο ΠΑΣΟΚ για να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα, ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί, άρα κρατάνε ανοιχτή πόρτα συγκυβέρνησης, αν βεβαίως το θελήσει το ηγεμονικό πάντα ΠΑΣΟΚ».

«Ποιος περίμενε ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης θα έβγαιναν τόσο ανοικτά υπέρ του ΠΑΣΟΚ; Και ας μη πιστεύουμε ότι ξεκινάνε μόνο από αντισαμαρισμό. Το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει γιατί θέλει να είναι το πρώτο κόμμα πάντα, που ή θα κυβερνά μονοκομματικά ή θα κυβερνά ακόμα και με τη ΝΔ, με τον Κουβέλη και την Μπακογιάννη, ακόμα και τον Συνασπισμό, αλλά θέλει να είναι ο ισχυρότερος σε ένα μπλοκ αντιλαϊκής συνεργασίας», επισήμανε.

Μονόδρομος είναι η ανατροπή της πολιτικής που χρεοκοπεί τον λαό, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε πως «αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές». Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: