Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Eπιβεβαιώνεται το kke4ever.blogspot.com για εμπλοκή του ΔΝΤ ! "Συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για εμπλοκή ΔΝΤ" ,μεταδίδει το Bloomberg

Θρίλερ με την ευρω - στήριξη. Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν να στηρίξουν εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ευρωπαϊκό σχέδιο για την Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg. 




Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Γερμανία και Γαλλία υιοθέτησαν κοινή στάση, μετά από εβδομάδες αντιπαράθεσης πάνω στον τρόπο αντίδρασης στην κρίση της Ελλάδας και με αυτή τη στάση οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης θα εμφανιστούν στην Σύνοδο Κορυφής.



Νωρίτερα, η Γερμανία έδειξε για πρώτη φορά ότι μπορεί να αποδεχθεί ευρωπαϊκή δημοσιονομική βοήθεια για την Ελλάδα ως τελευταίο καταφύγιο, αλλά αξίωσε από τους εταίρους της στην ευρωζώνη να διαπραγματευτούν σκληρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ανώτερος αξιωματούχος της Γερμανίας παρουσίασε λεπτομερώς τους όρους του Βερολίνου για οποιονδήποτε μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που αρχίζει την Πέμπτη:





* Η Ελλάδα θα πρέπει να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στις πιστωτικές αγορές,

* Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να συμβάλει σε οποιαδήποτε διάσωση,

* Τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη διαπραγμάτευση "επιπρόσθετων εργαλείων" για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, πέραν των σημερινών κανόνων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την αύξηση των χρεών και των ελλειμμάτων της Αθήνας, τα οποία προκάλεσαν κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη.

"Ο όρος για δράση, ως τελευταίο καταφύγιο, είναι να έχει εξαντληθεί το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τις αγορές κεφαλαίων", σημείωσε ο αξιωματούχος. "Επιπροσθέτως, θα είναι απαραίτητο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει ουσιαστική συμβολή", προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει απόφαση για πραγματική βοήθεια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι 
Γαλλία και Γερμανία, εργάζονται πάνω σε μια κοινή θέση για την Ελλάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία περιλαμβάνεται ένας πιθανός ρόλος για το ΔΝΤ. Το Παρίσι απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι σήμερα έναν ρόλο του ΔΝΤ μέσα στην οικογένεια του ευρώ.
Υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι τη σκληρή στάση Μέρκελ

Την ίδια στιγμή και οι ηγέτες του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού που συναντήθηκαν στο Βερολίνο εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στην σκληρή στάση της Μέρκελ προς την Ελλάδα.

Ο 
Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να βλέπει την καγκελάριο να εμμένει στη θέση της και "να μην επιτρέπει στον εαυτό της να δεχθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις". Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε ότι ένα σταθερό ευρώ είναι προς το εθνικό συμφέρον της Γερμανίας και προσέθεσε ότι δεν πρέπει να ζημιωθεί η εικόνα της ευρωπαϊκής ενιαίας νομισματικής μονάδας.

Παράλληλα ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της ΕΕ 
Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος θα προεδρεύσει του ευρωπαϊκού συμβουλίου την Πέμπτη, εργάζεται πάνω σε έναν συμβιβασμό που θα ικανοποιήσει τη Μέρκελ και θα εμποδίσει να βγουν ξανά στην επιφάνεια οι διαιρέσεις στους κόλπους της ΕΕ όσον αφορά την Ελλάδα και να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών 
Γιόζεφ Πρελ προειδοποίησε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι αν δεν βοηθηθεί η Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει ένα "αποτέλεσμα ντόμινο" στις γειτονικές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπου η χώρα του διατηρεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Διεργασίες για έκτακτη σύνοδο 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, σχεδιάζει να συγκαλέσει την εβδομάδα αυτή μια σύνοδο κορυφής των χωρών της ζώνης του ευρώ για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του Ντίρκ ντε Μπάκερ. 

"Αυτή είναι μια ενδεχόμενη λύση, την οποία σκέφτεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο κ. Βαν Ρόμπεϊ είχε μιλήσει για αυτό το ενδεχόμενο την Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ένωσης.

Λίγο νωρίτερα, ο γάλλος Πρόεδρος 
Νικολά Σαρκοζί και ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είχαν ζητήσει μια τέτοια συνάντηση των ηγετών του Eurogroup "ακριβώς πριν" από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο Θαπατέρο εξήγησε ότι η ιδέα ήταν από την μία πλευρά να συζητήσουν για την "οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ" και από την άλλη για να βοηθήσουν "την Ελλάδα να προχωρήσει".

Μια τέτοια διάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 
Βρυξέλλες την Πέμπτη το πρωί, λίγο πριν τη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Αλλά θα χρειαστεί γιαυτό η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να δώσει τη συγκατάθεσή της. 



Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: