Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ με αφορμή τον τραυματισμό της εργαζόμενης, υπαλλήλου εταιρείας security στον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΟΑΚΑ



Αυτή τη φορά σε αθλητικό χώρο,  στο όνομα των κερδών, του ανταγωνισμού των ιδιοκτητών των δυο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας και του στείρου φανατισμού τον οποίο καλλιεργούν μεταξύ των οπαδών των ομάδων, τραυματίσθηκε σοβαρά μια νέα γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα, ενδεχομένως ανασφάλιστη και υποαπασχολούμενη, που συμπλήρωνε το μεροκάματο της οικογένειας.     
Οι υποκριτικές καταδίκες κάθε περιστατικού βίας στους αθλητικούς χώρους, από τις ΠΑΕ και την αθλητική ηγεσία δεν έχουν πια καμιά σημασία.
 Και οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές κάνουν επιλεκτικούς ελέγχους όποτε κι αν θέλουν, εφαρμόζουν τους νόμους όποτε κι αν τους βολεύει ενώ, με τις δικές τους ενέργειες και παραλείψεις, από κοινού διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας αυτού ακριβώς του ποδοσφαίρου που βλέπουμε: βίαιο, «στημένο», ντοπαρισμένο, κρατικοδίαιτο και πλήρως αναξιόπιστο.
Έχουμε ένα ακόμα κλασσικό παράδειγμα αντίθεσης κυβερνητικών λόγων κι έργων και μια αθλητική πολιτική που είναι εντελώς ανερμάτιστη, άχρηστη και χωρίς σαφή κοινωνικό προσανατολισμό.
Τμήμα Αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: