Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κατά της ένταξης στην Ε.Ε. οι πιο πολλοί Νορβηγοί λόγω...Ελλάδας


Μεγαλύτερο ποσοστό των Νορβηγών τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ., εξαιτίας της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Λιγότερο από το ένα τρίτο των Νορβηγών τάσσεται σήμερα υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία αρνητικότητα που αποδίδεται στην κρίση της ελληνικής οικονομίας και στις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε μεταξύ των Ευρωπαίων.
Μόνο το 30,6% των πολιτών της σκανδιναβικής χώρας δηλώνουν υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ, έναντι του 55,8% που δηλώνουν κατά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε δείγμα 1.000 ατόμων μεταξύ 9 και 15 Μαρτίου, το Ινστιτούτο Norstat για την κρατική νορβηγική τηλεόραση.

Τον Φεβρουάριο, η διαφορά ήταν αισθητά μικρότερη, με το 38,1% των πολιτών να δηλώνουν υπέρ και το 49,4% κατά.

Πολλοί Νορβηγοί πολιτικοί, είτε είναι υπέρ ή κατά της ένταξης της Νορβηγίας στην Ε.Ε., αποδίδουν την τάση αυτή στην κρίση της ελληνικής οικονομίας και στη διχογνωμία μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών για το αν πρέπει ή όχι να παρασχεθεί βοήθεια στην Αθήνα, σε μία στιγμή μάλιστα που η πλούσια σε πετρέλαιο Νορβηγία κατέγραψε φέτος σημαντική ανάπτυξη.
Οι Νορβηγοί έχουν ψηφίσει κατά της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο φορές, το 1972 και το 1994.


Πηγές:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: