Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων από το Κόμμα Βουλγαρική Αριστερά


Το σήμα του κόμματος Βουλγαρική Αριστερά
Το πολιτικό κόμμα Βουλγαρική Αριστερά, που έχει ζητήσει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,  έστειλε στον Συνασπισμό  το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων:
«Το πολιτικό κόμμα Βουλγαρική Αριστερά διακηρύσσει την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των ελληνικών συνδικάτων και των ελλήνων εργαζομένων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους. Η Ελλάδα απειλείται με μεγαλύτερη φτώχεια. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των μισθών, οι απολύσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών επιδομάτων θα επηρεάσει περισσότερο τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τις γυναίκες και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Για την Βουλγαρική Αριστερά η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ένα συγκεκριμένο εθνικό πρόβλημα. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται να ερευνηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης συνολικά γιατί θέτει ένα ερωτηματικό στην σύσταση και την λειτουργία της ΕΕ με την σημερινή της μορφή.   Μετά την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος οι πάντες συμφώνησαν  ότι πρέπει να ελεγχθούν πιο αυστηρά οι χρηματιστικές αγορές  και οι ένοχοι  να πληρώσουν τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης.  Σήμερα βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο. Χώρες που έχουν μεγάλο  χρέος λόγω της κρίσης ωθούνται προς το χειρότερο από τις χρηματιστικές αγορές. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι χρηματιστηριακοί θεσμοί συνεχίζουν να έχουν κέρδος ενώ ο λαός βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω των κοινωνικών περικοπών και της μείωσης μισθών.
Δηλώνουμε την σταθερή μας συμπαράσταση στους Έλληνες εργαζόμενους και υποστηρίζουμε τις διαμαρτυρίες τους κατά των περικοπών, των απολύσεων, την αύξηση των φόρων και την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων. Οι πολίτες της Ευρώπης, άντρες και γυναίκες, πρέπει να δράσουν συντεταγμένα και αλληλέγγυα για να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση στην Ελλάδα και να αποφύγουμε παρόμοιες αδικίες στο μέλλον.”
Το κείμενο υπογράφεται από τους τρεις προέδρους του κόμματος: Ivan Genov, Ilia Bojinov, Petko Todorov.

Δεν υπάρχουν σχόλια: