Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

Οι προτάσεις που κατέθεσε η αρμόδια επιτροπή που όρισε το Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που συνοδεύτηκαν από διθυραμβικά σχόλια της κ. Διαμαντοπούλου και του Γ.Γ του ΥΠΕΠΘ κ. Κουλαίδη, επιβεβαιώνει την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική αντίληψη των νεοφιλελεύθερων για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η συνέχιση, με παραλλαγές, του μοντέλου των εξετάσεων όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το στόχο περί καλλιέργειας των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων των μαθητών αλλά αντιθέτως συμβάλλει στην περαιτέρω εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και καλλιεργεί τα αντανακλαστικά του ανταγωνισμού στους μαθητές.
Τη στιγμή που την περασμένη χρονιά δεκάδες λύκεια συγχωνεύτηκαν για τις ανάγκες της περιστολής των δημοσίων δαπανών,τα εκπαιδευτικά συγγράμματα αποτελούν πλέον είδος πολυτελείας και χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών μένουν κενές λόγω του παγώματος των προσλήψεων η ηγεσία του υπουργείου παιδείας επιμένει να μιλά για καινοτομίες και να εκπονεί μεγαλεπίβολα σχέδια δήθεν εκσυγχρονισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην εκπαίδευση συνεχίζει να αφήνει πίσω της τα συντρίμμια της σφαιρικής γνώσης και της κριτικής σκέψης. Το χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης είναι να την ανατρέψει εδώ και τώρα.
Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: