Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Απεργία στις μεταφορές και λαϊκές διαμαρτυρίες.


Από τη διαδήλωση των Πορτογάλων κομμουνιστών την Τετάρτη το βράδυ


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στις υπηρεσίες τους, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων, τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πρόκειται για την τρίτη απεργία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, στα λεωφορεία, το μετρό, και στα φέρι μπόουτ της χώρας από τον περασμένο Νοέμβρη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Λισαβόνα το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς που κυμαίνονται από 5 έως 106%!
Μόνο η πάλη των εργαζομένων και του λαού μπορεί να σταματήσει αυτή την επίθεση, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ Τζερόνιμο ντε Σόουζα, τονίζοντας παράλληλα πως οι δυνάμεις του κόμματος πρωτοστατούν σ' αυτήν και τη στηρίζουν. Η πάλη αυτή, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί μπροστά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων CGTP -IN στις 11 Φλεβάρη (να σημειώσουμε ότι η CGTP-IN, όπου συμμετέχουν δραστήρια οι κομμουνιστές, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον «κοινωνικό διάλογο» όπου σχεδιάζεται νέα καρατόμηση των εργατικών δικαιωμάτων).

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: