Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προκαλεί τον λαό: «Η μόνιμη εργασία είναι… μονότονη»!


«Η μόνιμη εργασία είναι μονότονη», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καλώντας τους νέους να «συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους την ζωή».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου Canale 5, ο Μάριο Μόντι πρόσθεσε ότι «θα πρέπει όμως να υπάρχουν λογικές προϋποθέσεις: λίγο μικρότερη προστασία για όσους σήμερα είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι και κάπως μεγαλύτερες εγγυήσεις για όσους είναι σχεδόν είλωτες στην αγορά εργασίας, ή δεν καταφέρνουν καν να έχουν κάποια πρόσβαση».

Η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση χιλιάδων νέων που μέσω διαδικτύου ρωτούν τον Μόντι «πώς εννοεί την διαρκή αλλαγή εργασίας, με κακοπληρωμένες θέσεις και τριμηνιαίες συμβάσεις και στα πενήντα;» ή του υπενθυμίζουν ότι «εκείνος μιλά εκ του ασφαλούς, από την στιγμή που, ότι και αν συμβεί, έχει εξασφαλισμένη θέση ισόβιου γερουσιαστή».
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμως, η οποία στηρίζει την ιταλική κυβέρνηση τεχνοκρατών, τάσσεται κατά της συγκεκριμένης τοποθέτησης του πρωθυπουργού. Ο αντιπρόεδρος των γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Λατόρε, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «πρόκειται για μια από τις χειρότερες στιγμές του Μάριο Μόντι. Το λέω, διατηρώντας, πάντα, τον πρέποντα σεβασμό στο πρόσωπό του», πρόσθεσε.
Ο μπερλουσκονικός Οίκος της Ελευθερίας τόνισε ότι «όλοι γνωρίζουν καλά πως οι τράπεζες, πλέον, δεν δίνουν κανενός είδους δάνειο σε όσους δεν έχουν έναν σταθερό μισθό».
Το κόμμα Ιταλία των Αξιών του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο (αντιπολίτευση) θεωρεί ότι «ο Μόντι μετά την δήλωσή του αυτή θα έπρεπε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους ιταλούς».

Πηγή:www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: