Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ :Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά του Ιράν.


Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στο Ιράν και την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της στην ευρύτερη περιοχή κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στο θρασύ και προκλητικό κοινό ψήφισμα των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων ΕΛΚ - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελευθέρων και των συνοδοιπόρων τους Οικολόγων - Πράσινων, που αποτελεί προπομπό για νέους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και σηματοδοτεί νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει και καταγγέλλει στους λαούς το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου ΕΛΚ - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελευθέρων και των συνοδοιπόρων τους Οικολόγων - Πράσινων. Γι' ακόμη μία φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύεται προπομπός της ιμπεριαλιστικής βίας. Οπως και στην περίπτωση της Λιβύης που απαιτούσε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, έτσι και τώρα υπερθεματίζει στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Οχι μόνο χειροκροτεί τις κυρώσεις ενάντια στο λαό του Ιράν, αλλά ζητάει ακόμη σκληρότερα και «στοχοθετημένα» μέτρα ιμπεριαλιστικής βίας.
Η επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και οι άλλες κυρώσεις που ομόφωνα αποφάσισε το Συμβούλιο αποτελούν επιθετικές ενέργειες, κλιμάκωση των μέτρων σε βάρος του λαού του Ιράν. Τα μέτρα θα εκτινάξουν τις τιμές των καυσίμων και τα κέρδη των πολυεθνικών στα ύψη, θα οξύνουν την καπιταλιστική κρίση στην ΕΕ.
Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναγορεύεται σε παγκόσμιο χωροφύλακα όπως υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστικές αξίες και τα συμφέροντά της, εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών για τον έλεγχο του Περσικού Κόλπου και της Κεντρικής Ασίας. Αποτελεί πρόκληση ο εκβιασμός που επιχειρούν οι πυρηνικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλύπτουν την επιθετική πολιτική και τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ, τα αμέτρητα πυρηνικά στην Ευρώπη, στη Νότια Κορέα, σ' όλες τις θάλασσες και τη διάδοσή τους στην Ινδία και το Πακιστάν.
Οι εργαζόμενοι και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσουν τις προκλητικές ενέργειες της ΕΕ, να ματαιώσουν τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ και τον πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράν.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η επείγουσα ανάγκη για αποδέσμευση από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με Λαϊκή εξουσία για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: