Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Γιωργάκης Παπανδρέου σε νέο παραλήρημα: Να μείνει άλλα δύο χρόνια ο Λ. Παπαδήμος !


Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα πήρε και πάλι το λόγο ο Γ. Παπανδρέου και από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις επικρίσεις που διατύπωσαν βουλευτές στη διάρκεια της συνεδρίασης.


Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει και πάλι πριν την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ σε ότι αφορά τα αιτήματα για επίσπευση των διαδικασιών διαδοχής είπε ότι δεν διαφωνεί, αλλά υπάρχει ήδη μία απόφαση.

Παρουσία μόλις 40 βουλευτών του κόμματός του, καθώς οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου κατά δύο χρόνια!


Σε ότι αφορά τις επικρίσεις στην κυβέρνησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα», ενώ σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις τις απέδωσε στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του Δημόσιου τομέα, αλλά και σε υπουργούς του.

«Είχα πει στο Υπ. Συμβούλιο ότι όσο κάνουμε αλλαγές αποφεύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και όσο τις καθυστερούμε θα μας ζητούν και άλλα», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Παραλλήλως υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα πήγαινε καλά μέχρι την έκβαση της υπόθεσης Τοκβίλ, που έλεγε ότι πρώτοι οι ιδιώτες πιστωτές πληρώνουν τη ζημιά. Από εκεί και μετά είπε άρχισε η εκτίναξη των spread.

Σε ότι αφορά τις μειώσεις μισθών που ζητούν οι τροϊκανοί για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ο κ. Παπανδρέου είπε να μείνει τελευταίο αυτό το θέμα και να συζητηθεί εκ νέου, αφού πρώτα υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα 3 – 6 μηνών για να προχωρήσουν τα υπόλοιπα.


Πηγή:www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: