Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ!Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


ΑΠΟ ISKRA.GR
Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Απαράδεκτη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε δυνάμεις οι οποίες, όπως είπε, είναι στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνεργασίας και «προσπαθούν τεχνηέντως να κρυφτούν πίσω από κόμματα και πρόσωπα», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ενίσχυση των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τραγικά διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «είναι δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη».
«Υπάρχει άλλο σχέδιο, υπάρχει άλλη πρόταση;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και να κάνουμε παύση πληρωμών για τρία χρόνια, αλλά πείτε πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο, τι σημαίνει αυτό για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ , τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους. Πείτε ότι προτείνετε να βγούμε από το ευρώ», κάτι που, όπως προειδοποίησε, θα έχει ως αποτέλεσμα την τραγική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
«Όποιος νομίζει ότι παίζει δημαγωγικά με διάφορες φούσκες πρέπει να πει στο λαό ότι τον εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο με τεράστιες φούσκες» συνέχισε με νευρικό και απαράδεκτο ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Δημαγωγείτε, ανευθυνολογείτε, αλλά το κάνετε αυτό με το να κρύβεστε πίσω από άλλα πρόσωπα», κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΥΠΟΙΚ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επιτέλους.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΠΑΡΩΔΙΑ
Σε υψηλούς τόνους απάντησε και ο κ. Τσίπρας λέγοντας: «Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας, μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας ... Εσείς μας οδηγήσατε και στην έξοδο από το ευρώ και σε στάση πληρωμών», υπογράμμισε και σημείωσε ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε αυτό που έκανε η Γερμανία το 1953, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα χρέους που είχε η οικονομία της όταν έβγαινε από τον πόλεμο.
Και τώρα, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, μας λέτε ότι έχουν αναπτυξιακή προοπτική τα υφεσιακά μέτρα που παίρνετε τόσο καιρό ... Μας λέτε ότι θα μας σώσετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία χρεοκοπίας και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας έγινε από το Καστελόριζο.
Οι τραπεζίτες που χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους δίνουν τώρα τα κλειδιά στο δημόσιο, προκειμένου να εγγυηθεί τις καταθέσεις του λαού, συνέχισε στο ίδιο ύφος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως χρεοκοπία είναι να διαλύονται τα Ταμεία, και να μην έχουν φάρμακα τα νοσοκομεία, βιβλία τα σχολεία και να πηγαίνουν πεινασμένοι οι μαθητές, να έχουμε γεμίσει με πάνω από 1 εκατ ανέργους και πολλούς περισσότερους φτωχούς.
 Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Πότε διαπραγματευτήκατε, διερωτήθηκε. Πείτε έστω κάτι που σας ζήτησαν και δεν το δεχθήκατε έστω μία επιτυχία σε αυτή την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τραγωδία για το λαό να πάρει τα χρήματα του νέου δανείου γιατί, όπως είπε, τίποτα δεν πρόκειται να διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία και το 90% θα πάει για τόκους και χρεολύσια και για τις τράπεζες
Καιρός να πείτε και κανένα όχι, ήταν η αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια επανέλαβε ότι «κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων». «Είναι θέμα προσώπων που το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτο κόμμα», διερωτήθηκε, «πιστεύετε δηλαδή ότι αν αντικατασταθεί ο ηθικός αυτουργός της τραγωδίας από το φυσικό αυτουργό θα επανακάμψει το κόμμα σας και θα έχετε τη λαϊκή υποστήριξη;» Όχι, τόνισε, είναι ζήτημα πολιτικής, ο λαός δεν εγκρίνει αυτή την πολιτική. Όχι λοιπόν στο όνομά μας διακόψτε αυτή τη διαπραγμάτευση - παρωδία και πάμε αμέσως σε εκλογές. Αν δεν μπορείτε εσεις να περιφρουρήσετε τα στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, αφήστε το λαό να το περιφρουρήσει, έχουμε κόκκινες γραμμές και θα τις βάλει ο ελληνικό λαός, κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Τσίπρας.
ΥΠΟΙΚ: ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ
Εάν η Αριστερά εξακολουθήσει να φλερτάρει με την ιδέα της τεχνητής ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής θα επαναλάβει ένα μεγάλο ολίσθημα, δεν γίνονται έτσι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, υποστήριξε με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος.
Θεωρείτε δεδομένο ότι θα κάνουν το παν για να μας κρατήσουν στο ευρώ. Αυτό είναι μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη και αλόγιστη λογική, εκτίμησε ο ΥΠΟΙΚ και προειδοποίησε: Δεν παίζουμε με τη φωτιά όταν διαχειριζόμαστε τη μοίρα ενός λαού, γιατί αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε, δεν περιγράφεται.
Απαντώντας εξάλλου, στο σχόλιο του κ. Τσίπρα για τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ηρωική ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» που αναγκάστηκε να πάρει μόνη της αποφάσεις. Έχετε βρει εύκολο θύμα το ΠΑΣΟΚ, είπε, επειδή έχει υποστεί μια δημοσκοπική αποδυνάμωση.
«Στήνετε το χορό της απόλυτης και ασυγκράτητης δημαγωγίας. Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση που θα οδηγηθεί η χώρα κ. Τσίπρα;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανεβάζοντας εκ νέους τους τόνους, συμπλήρωσε : «Παίζουμε με την ιστορία του τόπου και ο λαός θέλει ειλικρίνεια», αλλά εσείς «παίζετε με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα τα οποία περιμένουν να στήσουν το πανηγύρι τους».
«Ο κ. Βενιζέλος, με μεγάλη καθυστέρηση, είπε αλήθειες που έπρεπε προ πολλού να είχαν ακουστεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης. «Κάποιοι», πρόσθεσε, «εκουσίως, ή ακουσίως έχουν μετατρέψει τον πολιτικό τους λόγο σε λόγο "ατζέντη" του άκρατου κεφαλαίου».
***Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό με θέμα:
«ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ»

Στην ανάπτυξη της ερώτησης είπε: «Κύριε Αντιπρόεδρε, σε λίγες ώρες αναμένεται ο Πρωθυπουργός που δεν είναι εκλεγμένος μαζί με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που τον επέλεξαν αλλά –η πολιτική που ακολουθούν είναι εμφανές πλέον ότι στερείται λαϊκής νομιμοποίησης- αναμένεται να συσκεφθούν προκειμένου να πάρουν πάρα πολύ κρίσιμες αποφάσεις στο όνομα όλων μας, στο όνομα του ελληνικού λαού. Αποφάσεις που αφορούν τις επόμενες δεκαετίες και οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, θα δεσμεύουν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες και τον ελληνικό λαό.
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τόσο το πρώτο μνημόνιο όσο και οι αναθεωρήσεις του αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν δεν πρόκειται να σώσουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα αλλά να σώσουν τα λεφτά των δανειστών μας. 
Έξι φορές μας σώσατε, έξι φορές αποτύχατε παταγωδώς και οδηγήσατε τη χώρα στη χρεοκοπία. Δεν ήσασταν όμως το ίδιο φειδωλοί όπως ήσασταν με τον εργάτη, με το μισθωτό με κάποιους άλλους. Στις τράπεζες, κύριε Αντιπρόεδρε, δώσατε τα τελευταία τρία χρόνια σε ρευστό και εγγυήσεις πάνω από 130 δις και αναμένεται να δώσετε άλλα 39 δις. Πόσα απ' αυτά τα χρήματα πήγαν στην πραγματική οικονομία σας ερωτώ.
Από τα χρήματα του νέου δανείου, πόσα χρήματα θα πάνε στην πραγματική οικονομία; Επίσης, μπορείτε να μου πείτε, πώς είναι δυνατόν, σε εποχές σκληρής λιτότητας για τους συνταξιούχους, να εκτινάσσονται κατά 152% οι αμοιβές και οι προμήθειες στα τραπεζικά ιδρύματα; Με ποια τραπεζικά ιδρύματα υπογράφηκαν αυτές οι συμβάσεις;
Μπορείτε να μου πείτε πώς είναι δυνατόν στη χώρα του ενός εκατομμυρίου ανέργων και που ένας στους δύο νέους δεν έχει δουλειά, πώς είναι δυνατόν να έχουμε –τα τελευταία δυο χρόνια της μνημονιακής πολιτικής– αλλεπάλληλες αυξήσεις και αναλήψεις τεραστίων κονδυλίων από τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών;
Και τέλος, μπορείτε να μου εξηγήσετε ως πότε θα χρυσοπληρώνουμε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους συμβούλους της κυβέρνησης, τα δικηγορικά γραφεία, τη Lazard –με απευθείας μάλιστα αναθέσεις– από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους».
Στην ομιλία του είπε: «Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης η τοποθέτησή σας, στερείται στοιχειώδους αυτοκριτικής και είναι περίσσεια θράσους να βγαίνετε αυτή τη στιγμή κουνώντας το δάκτυλο τη στιγμή που είστε ο φυσικός αυτουργός της τραγωδίας που έχετε βυθίσει τον ελληνικό λαό δυο χρόνια τώρα σε μια πρωτοφανή περιδίνηση. Αφήστε σε μένα και σε εμάς να διατυπώσουμε εμείς τις προτάσεις μας. Μην προσπαθείτε να διατυπώσετε εσείς την καρικατούρα των προτάσεών μας. Δε μιλήσαμε εμείς για άμεση παύση πληρωμών αλλά εσείς μας οδηγείτε και στη στάση των πληρωμών και στην έξοδο από το ευρώ με την πολιτική σας και στη χρεοκοπία με την πολιτική σας και είστε απόλυτα υπεύθυνος γι' αυτή την πορεία του τόπου.
Κύριε Υπουργέ και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, όταν εμείς μιλάμε για διεκδίκηση και διαπραγμάτευση έχουμε να αντιπροτείνουμε και συγκεκριμένα μοντέλα. Ζητήσαμε να διεκδικήσει η χώρα αυτό που έκανε η Γερμανία του 1953 προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα χρέους που είχε η οικονομία της όταν έβγαινε από τον πόλεμο. Και προχώρησε σε μορατόριουμ και σε πολυμερή διαπραγμάτευση με άλλες 23 χώρες και η Ελλάδα ανάμεσά της και διαγράφηκε το 50% του χρέους της χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς καταστροφή, παρά μονάχα με ρήτρες ανάπτυξης για να αποπληρώνει με χαμηλά επιτόκια αν έχει ανάπτυξη.
Εσείς μας βυθίζετε μέσα στην περιδίνηση της ύφεσης και μας λέτε ότι έχουν αναπτυξιακή προοπτική τα νέα μέτρα τα υφεσιακά που –δεν ξέρω και εγώ πόσα δισεκατομμύρια– και εσείς έχετε χάσει το λογαριασμό. Μας απειλείτε δυο χρόνια τώρα ότι αν δε δεχθούμε τα ανάλγητα μέτρα θα χρεοκοπήσουμε και στο όνομα της σωτηρίας από τη χρεοκοπία μας βυθίζετε στην ύφεση και στην κοινωνική διάλυση. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό παρά μονάχα μέμφεστε και κατηγορείτε την Αριστερά που κάνει αντιπολίτευση;
Γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία της χρεοκοπίας, της άρσης της εθνικής κυριαρχίας και της άρσης της λαϊκής κυριαρχίας της χώρας μας έγινε από τον κ. Παπανδρέου με φόντο το απάνεμο λιμάνι του έρμου του Καστελόριζου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Χρεοκοπία λοιπόν, κύριε Υπουργέ, σας επαναλαμβάνω δεν είναι να μην έχουν λεφτά οι τραπεζίτες που χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους και να αναγκάζονται να δώσουν τα κλειδιά στο δημόσιο, στο κράτος, προκειμένου να εγγυηθεί τις καταθέσεις του λαού.
Χρεοκοπία είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Είναι να διαλύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην έχουν να πληρώνονται οι συντάξεις. Είναι να μην έχουν τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν, να μην έχουν φάρμακα οι φαρμακαποθήκες, να μην έχουν βιβλία τα σχολεία και να πηγαίνουν οι μαθητές πεινασμένοι το πρωί. Χρεοκοπία κύριε Υπουργέ, είναι να έχουμε γεμίσει με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους και πολλά εκατομμύρια φτωχούς.
Μας λέτε όμως, διαρκώς, ότι διαπραγματεύεστε. Δύο χρόνια τώρα μας λέτε ότι διαπραγματεύεστε και ότι τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Πείτε μου, ποιας διαπραγμάτευσης; Πότε διαπραγματευτήκατε, ποια ήταν η στρατηγική σας, ποιος ήταν ο στόχος σας, τι κερδίσατε απ' αυτή τη διαπραγμάτευση;
Δεν κάνατε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Ακόμα και το PSI, αποδεχτήκατε ό,τι σας ανακοίνωσε ο κ. Νταλάρα, εξ ονόματος των ιδιωτών ομολογιούχων, και έπρεπε το ίδιο το IMF, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Σόιμπλε να αντιδράσουν για να διεκδικήσουν χαμηλότερο επιτόκιο. Η λεγόμενη, μεταφορά στο αγγλικό δίκαιο, εσείς τη δώσατε πριν καν κάτσετε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Από τον Αύγουστο, με επιστολή σας προς τους ομολογιούχους, ότι θα δώσετε την αλλαγή του δικαίου. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση;
Λέτε διαρκώς, με δραματικό τόνο και δραματικό ύφος, ότι στην αίθουσα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο νέος που φεύγει προς το εξωτερικό, όλος ο ελληνικός λαός. Ποιον κοροϊδεύετε αλήθεια; Ποιον κοροϊδεύετε αλήθεια;
Στην αίθουσα της διαπραγμάτευσης είναι κάποιοι υπαλληλίσκοι, δευτεροκλασάτοι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μια μεριά και εσείς από την άλλη που είστε έτοιμοι να δώσετε ό,τι σας ζητήσουν και πολλές φορές και περισσότερα απ' όσα σας ζητήσουν όπως κάνατε με το 13ο και 14ο μισθό τον οποίο, εσείς ανακινήσατε το θέμα στη Βουλή –ο Πρωθυπουργός ο ίδιος– και μετά σας το ζήτησαν οι υπάλληλοι.
Πείτε μου αλήθεια, γιατί θέλω να είμαι καλόπιστος απέναντί σας, πείτε μου αλήθεια μία επιτυχία σας σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις; Διότι στις διαπραγματεύσεις πρέπει να κερδίζεις και κάτι. Πείτε μου λοιπόν, έστω και συμβολικά, μία συμβολική επιτυχία, κάτι το οποίο σας ζητήσανε και δεν αποδεχτήκατε δύο χρόνια τώρα. Πείτε μου μία.
Και μη μου πείτε τον Επίτροπο διότι είναι ντροπή κύριε Υπουργέ. Είναι ο απώτατος εξευτελισμός της χώρας και είναι ντροπή που δε διακόψατε κάθε διαπραγμάτευση μόλις μάθατε αυτές τις αξιώσεις. Βγαίνουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί Ευρωβουλευτές και μας υποστηρίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο και η ελληνική κυβέρνηση δημοσίως ψελλίζει.
Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης για τις απόρρητες δαπάνες, αυτά τα οποία είπατε, δυο χρόνια τώρα εγώ, δυο χρόνια τώρα ζητάω απαντήσεις. Είναι άλλα τα προϋπολογισθέντα και άλλο η εκταμίευση 170 και 250% υπερβάσεις των προϋπολογισθέντων. Και δεν είναι απάντηση ότι τα έκανε και η Νέα Δημοκρατία. Αν τα έκανε και η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε η Ν.Δ. αλλά τα όσα μου είπατε καταγράφονται, θα είναι πλούσιο υλικό προς διερεύνηση των οικονομικών εισαγγελέων, όχι δικό μου πια. Το θέμα έχει φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης και ελπίζω ότι θα κάνει το καθήκον της παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις που κάνετε προκειμένου να τους αποτρέψετε.
Κύριε Υπουργέ σταματήστε να εκβιάζετε τον ελληνικό λαό. Το νέο πακέτο θα είναι το επιστέγασμα της τραγωδίας. Μας ρωτάτε –μα τι θέλετε να κάνουμε να μην πάρουμε τα λεφτά, να χρεοκοπήσει η χώρα;– ε, ναι λοιπόν, εμείς σας λέμε να μην πάρετε τα λεφτά. Πόσο πιο απλά να σας το πούμε;
Θα είναι η τραγωδία του ελληνικού λαού να πάρει αυτά τα λεφτά. Γιατί; Γιατί ούτε δεκάρα, ούτε σεντ δε θα πάει στην πραγματική οικονομία. Τα χρήματα αυτά –δε μου απαντήσατε, σας απαντώ εγώ– το 85% των χρημάτων που πήραμε μέχρι σήμερα πήγανε για να αποπληρώνουμε παλιότερα δάνεια, τόκους και χρεολύσια. Και αυτά που θα πάρουμε τώρα, το 90% τουλάχιστον, θα πάνε για τόκους, χρεολύσια και για τις τράπεζες. Και το χειρότερο, θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Να λείπει λοιπόν αυτή η βοήθεια. Να λείπει το βύσσινο.
Καιρός είναι να πείτε και κανένα «όχι». Καιρός είναι να πείτε και κανένα «όχι» σ' αυτούς που μας οδηγούν σ' αυτήν την καταστροφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν το λέω πια εγώ, άκουγα σήμερα τον κ. Καστανίδη, το υπαινίχθηκε, συνάδελφός σας. Αυτά που λέμε εμείς δυο χρόνια τώρα, τα λένε μέσα απ' το ΠΑΣΟΚ άνθρωποι. Τα λένε όλοι οι σοβαροί στην Ευρώπη ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει μαζί της όλη την ευρωζώνη.
Και εσείς μου λέτε, θα μας διώξουν από το ευρώ; Αυτό είναι το ισχυρό διαπραγματευτικό μας χαρτί. Δεν το αξιοποιείτε.
Η άποψή μας είναι ότι κανείς δε σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων.
Κύριε Υπουργέ, είστε έξυπνος άνθρωπος, ευφυής και γνωρίζετε ότι αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας δεν έχουν ξανασυμβεί. Δείτε τις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ πριν από δύο χρόνια εκλέχτηκε με 160 Βουλευτές και είναι 5ο κόμμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι θέμα προσώπων. Πιστεύετε δηλαδή ότι αν αντικατασταθεί ο ηθικός αυτουργός της τραγωδίας από το φυσικό αυτουργό θα επανακάμψει το κόμμα σας και θα έχετε τη λαϊκή υποστήριξη; Είναι ζήτημα πολιτικής, ο λαός δεν εγκρίνει αυτή την πολιτική.
Συνεπώς, εμείς σας λέμε, όχι στο όνομά μας. Διακόψτε τώρα αυτή τη διαπραγμάτευση – παρωδία και πάμε σε κάλπες να μιλήσει ο λαός και έτσι μόνο θα μπει ο λαός, ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο χαμηλόμισθος στην αίθουσα της διαπραγμάτευσης. Και αφού εσείς δεν μπορείτε ή δε θέλετε –εγώ λέω δεν μπορείτε λοιπόν– να περιφρουρήσετε τα στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα συμφέροντα του λαού ε, αφήστε λοιπόν τον ίδιο το λαό να τα περιφρουρήσει.
Έχουμε μέχρι τις 20 του Μάρτη, έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να πάμε σε εκλογές και να μπούνε οι πραγματικές κόκκινες γραμμές που θα τις βάλει ο ελληνικός λαός».
Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: