Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το ρεύμα της ...αντίστασης, δε θα κοπεί στην Πετρούπολη!




Νίκος Μποσινάκος,
Πετρούπολη


Tην Τρίτη 17 Γενάρη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των πρώτων 173 κατοίκων της Πετρούπολης, με τη στήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 18 Γενάρη, δικαιώνει σε πρώτη φάση τους κατοίκους. Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, η οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, έως 30/04/2012.


Η απόφαση αυτή, αποτελεί την πρώτη σημαντική δικαστική απόφαση σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που αντιστέκονται στην πληρωμή αυτού του εκβιαστικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, δικαιώνονται, έστω και προσωρινά. Δίνει δύναμη σε όσους αντιστέκονται και κουράγιο για να συνεχιστούν οι αγώνες σε καθετί που υποβαθμίζει τη ζωή μας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εκδίκαση των υπόλοιπων μαζικών προσφυγών. Ήδη οι λογαριασμοί που έχουν κατατεθεί στο Δήμο Πετρούπολης ανέρχονται σε 700 περίπου και αναμένεται να αυξηθούν καθώς ήδη «καταφθάνει» η δέυτερη δόση. Σε ότι αφορά το δικαστικό μέτωπο, φυσικά, η μητέρα των μαχών αναμένεται με την απόφαση του ΣτΕ (αναμένεται τον  Φλεβάρη) για τη συνταγματικότητα του Ειδικού Τέλους.

Ωστόσο, η τελική έκβαση του αγώνα δε θα κριθεί στα Δικαστήρια. Η μαζική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής είναι αυτή που θα κάμψει την κυβερνητική δεδομένη βούληση για επιβολή του χαρατσιού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα επιχείρηση για διακοπή ρεύματος σε πολίτες που δε θα έχουν πληρώσει το χαράτσι. Ξέρουν ότι μόνο τρομοκρατώντας τον λαό θα κάμψουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης σε αυτά που κατ’ εντολή άλλων επιβάλλουν.

Από τη πλευρά μας, πρέπει να πυκνώσουμε αυτές τις εστίες αντίστασης. Όπως και σε άλλους Δήμους, έτσι και στη Πετρούπολη λειτουργούν 4 Τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις (Αγία Τριάδα, Πλατεία Ηρώ, Ελαιών, Άνω Πετρούπολη) με αντίστοιχες συντονιστικές επιτροπές. Συνεδριάζουν τακτικά και συμβάλλουν στην ενημέρωση του κόσμου, στη συγκέντρωση απλήρωτων λογαριασμών, στη συγκρότηση ενός δικτύου αλληλεγγύης και στην διεύρυνση του κινήματος ανυπακοής.

Στόχος είναι φυσικά ο συντονισμός των Τοπικών Επιτροπών σε Δημοτικό αλλά και Διαδημοτικό επίπεδο και η εμβάθυνση της συζήτησης και σε θέματα πέραν του χαρατσιού. Την Κυριακή 5 Φλεβάρη, μάλιστα, προγραμματίζεται συνάντηση συντονισμού (2ο δημοτικό Σχολείο στις 11:00 π.μ) με θέμα τη κοινή δράση ενάντια στα χαράτσια.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό σε όλα τα επίπεδα ότι η μόνη απάντηση στο χαράτσι και στα υπόλοιπα βάρβαρα και τρομοκρατικά μέτρα της δοτής κυβέρνησης είναι το «σπάσιμο» του φόβου και η μαζική ανυπακοή. Μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μορφές αυτοοργάνωσης και λαϊκής χειραφέτησης...


ΠΗΓΗ-WWW.XEKINIMA.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια: