Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνο εξωτ. πολιτικής και άμυνας, σχετικά με την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στην Αίγυπτο.


Ο ΣΥΝ για την πολύνεκρη τραγωδία στην Αίγυπτο

Οι κοινωνικές  ολοένα διευρυμένες  πολιτικές της κοινωνικής ανισότητας,  η ακραία φτώχεια και ο αυταρχισμός αυξάνονται κάθε μέρα στη Αίγυπτο, αλλά και σε πολλές χώρες της Μεσογείου.
 Η στρατιωτική χούντα της χώρας δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει «σάρκα και οστά» στην αιγυπτιακή εξέγερση και το βροντερό περιεχόμενό της  « Αξιοπρέπεια ,Ψωμί και Ελευθερία» είναι μια κοινή ιστορική επιταγή στον 21ο αιώνα των λαών της περιοχής μας .

Η πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Σουέζ, η μετέπειτα εν ψυχρώ δολοφονία δυο διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή με πραγματικά πυρά είναι απαράδεκτες και απάνθρωπες πράξεις για τις οποίες πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.  Η καταστολή των διαδηλώσεων στη Πλατεία Ταχρίρ και στην υπόλοιπη χώρα,  βρίσκουν την  ριζοσπαστική αριστερά στη χώρα μας,  δίπλα στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς αγώνες του αδελφού Αιγυπτιακού λαού.
Ο αγώνας για λευτεριά κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία είναι ένας κοινός αγώνας των λαών, ιδιαιτέρα της Μεσογείου αυτή την ιστορική στιγμή, όπου λαοί και δικαιώματα καταπατώνται από το αδυσώπητο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφαλαίο, τη νέο-αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Μαζί οι λαοί με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις μπορούν να ανατρέψουν ότι φαντάζει « μη ρεαλιστικό». Η μαζική δημοκρατική και ειρηνική εξέγερση των λαών μας δεν έχει τελειώσει. Ο κοινός αγώνας μας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: